main logo
757

Cebotari spune că este urmărit de SIS și la indicația lui Năstase

Fostul ministru al Justiției, democratul Vladimir Cebotari, spune că este urmărit „ba de SIS, ba la indicația lui Andrei Năstase”.

Cebotari spune că este urmărit de SIS și la indicația lui NăstaseFoto: Știri.md

Declarația a fost făcută la emisiunea „Politica” de la TV8. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, l-a contrazis: „Cred că domnul Cebotari își dă prea mare importanță”, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Astăzi sunt deputați care sunt ascultați fără anumite autorizații judecătorești și o știți foarte bine. Sunt două servicii care fac acest lucru”, a afirmat Cebotari în studioul în care se aflau și deputații Sergiu Litvinenco și Vasile Bolea.

Socialistul Bolea a comentat că el nu a fost interceptat. „Eu, în 2015, eram curios dacă telefonul meu e interceptat. Mi-a răspuns MAI, Serviciul Vamal și alții, mi-a spus că nu-s filat. SIS în general mi-a spus că nu e treaba mea”, a afirmat Bolea.

„Eu văd cum sunt filat, cum vin mașinile la indicațiile unui ministru concret. Ei se schimbă. Câteodată SIS, iar câteodată - la indicația lui Năstase vin diverse persoane, mașini care nu sunt în subordinea MAI”, a spus Cebotari.

Replica a venit de la Litvinenco: „Eu nu sunt avocatul domnului Năstase, dar cred că domnul Cebotari își dă prea mare importanță. Era o glumă ieri: când a venit procurorul general în Parlament, domnul Cebotari a început să transpire”, a râs Litvinenco.

„Faceți glume complet nereușite”, a spus sec democratul.

Amintim că anterior Andrei Năstase a anunțat că a expediat procurorului general interimar o scrisoare în care îi solicită inițierea procedurii de ridicare a imunității parlamentare și investigarea lui Cebotari pe cazul furtului miliardului.

„Polițistul politic Năstase a lansat mai multe acuzații fanteziste la adresa mea, pentru care îi voi cere prin toate mijloacele legale să răspundă, să le probeze el personal, nu procurorii pe care se lauda că îi conduce”, a comentat atunci democratul.

Pe 15 septembrie a apărut informația că Cebotari ar putea rămâne fără imunitate parlamentară, iar ulterior ar putea fi arestat. 

Contactat de Agora, Vladimir Cebotari a spus că știe despre intențiile șefului de Interne și este dispus să colaboreze și să dea răspuns la toate întrebările. 

În opinia sa acuzațiile ar fi doar un pretext, cauza reală fiind una politică. Cebotari afirmă că nu îi este frică de posibilele acțiuni printre care și arestul și nu are de gând să plece din țară. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării