main logo
834

Cebotari recunoaște că el este cel care a propus creșterea salariilor deputaților

Deputatul democrat Vladimir Cebotari a recunoscut că el este autorul unui amendament legislativ care a dus la o creștere spectaculoasă, cu mii de lei, a salariilor deputaților, din luna ianuarie.

Cebotari recunoaște că a propus creșterea salariilor deputațilorFoto: știri.md

Vorbindu-le jurnaliștilor în marginea noii sesiuni parlamentare, care a început astăzi, Cebotari a spus că amendamentul a fost sprijinit de toate fracțiunile parlamentare, transmite Știri.md cu referire la Europalibera.org.

Ar fi fost necesar pentru a „corecta o greșeală” din lege, care a făcut ca salariile deputaților și ale angajaților parlamentului să fie „disproporționat de mici” în comparație cu ale funcționarilor din guvern, a spus deputatul. 

„Chiar și cu această creștere, salariul unui funcționar din parlament, fie el și deputat, este mai mic decât al unui șef de direcție dintr-un minister”, a mai declarat Cebotari. 

El a dat explicațiile după ce deputatul fracțiunii PAS de opoziție, Dumitru Alaiba, și-a publicat bonurile de salariu pentru decembrie 2019 și ianuarie 2020 din care rezultă că în decembrie a ridicat de la parlament 13 940 de lei, iar în ianuarie - 18 130 de lei. 

Alaiba a scris pe Facebook că, în afară de ajutoarele date nevoiașilor, președintele Igor Dodon care controlează guvernarea ar trebui să se „laude” și cu majorarea de salariu de aproximativ patru mii de lei pe lună dată deputaților. 

Partidul Socialiștilor condus informal de șeful statului și Partidul Democrat al lui Cebotari s-au aliat în noiembrie trecut pentru instalarea guvernului Chicu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării