main logo
16411

Cebotari publică imagini cum Sandu votează concesionarea Aeroportului

După ce ieri, democratul Vladimir Cebotari a rămas fără imunitate parlamentară, astăzi acesta vine cu dovezi video în care Maia Sandu ar fi votat pentru concesionarea Aeroportului.

Cebotari publică imagini cum Sandu votează concesionarea Aeroportului

"Stimata doamnă Maia Sandu a votat pentru concesionarea Aeroportului Chișinău.

Vedeți mai jos confirmarea.

Maia Sandu încearcă să inducă cetățenii în eroare, făcând referire la o altă ședință, unde apropo, la fel nu s-a opus concesionării", a scris Cebotari pe pagina sa de Facebook.

Retragerea imunității democratului Vladimir Cebotari a fost votată de 53 de legislatori, la cererea procurorului general interimar, Dumitru Robu.

Potrivit lui Robu, există bănuieli precum că, în 2013, Cebotari, prin abuz de serviciu, a contribuit la preluarea Aeroportului Chișinău pentru a-l da în concesionare unui grup criminal.

Astfel, parlamentarul este suspectat de delapidarea averii statului, abuz de putere şi abuz în serviciu.

Știri.md amintește că Aeroportul Internațional Chișinău a fost concesionat pentru o perioadă de 49 de ani în toamna anului 2013. Concesionarul a devenit firma Avia Invest, președintele consiliului de directori al căreia este Ilan Șor. 

Iar pe 29 august 2019, firma familiei Rotschild, NR Investments Ltd, a anunțat că a finalizat tranzacția de cumpărare a 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării