main logo
1605

Cebotari: Plahotniuc poate cere extrădarea în alt stat decât Moldova

Vlad Plahotniuc ar putea să nu fie deportat din Statele Unite ale Americii, însă chiar dacă autoritățile din SUA vor lua o decizie pozitivă în acest sens, fostul lider al PD ar putea fi deportat în altă țară decât Republica Moldova.

Cebotari: Plahotniuc poate cere extrădarea în alt stat decât MoldovaColaj: știri.md

Cel puțin așa a declarat Vladimir Cebotari, deputat în grupul Pro Moldova, în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Sunt multe proceduri juridice, ele durează mult în timp, finalitatea nu este clară. Nimeni nu poate spune niciodată cu ce se vor termina acestea. 

Asta și este frumusețea actului justiției, toate părțile sunt prezumate a fi pe poziții corecte, egale și se apără cu toate instrumentele care le sunt puse la dispoziție și câștigă cei care au dreptate, iar dreptatea poate fi de orice parte”, a menționat Vladimir Cebotari.

Deputatul a făcut referire și la declarațiile unui „foarte înalt oficial din Moldova”, care a declarat că s-a solicitat de mai multe ori ca o persoană să fie extrădată în RM, dar a recunoscut că nu sunt temeiuri pentru acest lucru.

Totodată, reieșind din legislația în domeniu, în cazul în care Vlad Plahotniuc va fi extrădat, acesta ar putea fi deportat în una dintre țările al cărui cetățean este. 

„Din presă, știm că el este cetățean al mai multor state. Există o convenție internațională în această privință, referitor la persoanele ce urmează a fi deportate. Dacă este cetățean sau rezident al mai multor țări, el este în drept să indice țara în care să fie deportat”, a precizat Cebotari.

Deputatul a recunoscut că s-a văzut cu Vlad Plahotniuc în vara anului trecut, în SUA: „Am fost cu alte activități și treburi în SUA și știind că sunt acolo, dumnealui m-a sunat și ne-am întâlnit. 

A fost prima noastră și singura întâlnire și discuție casual, nepresați de timp, fără angajamente, unde se putea discuta despre orice. 

Nu am fost la dumnealui acasă, nu știu unde sta, ne-am întâlnit într-un local, nu am văzut bodyguarzi”, a relatat Vladimir Cebotari.

Astăzi, Ambasada SUA în Moldova a confirmat că Vlad Plahotniuc se află pe teritoriul Statelor Unite, iar în prezent se întreprind măsurile necesare pentru ca acesta să fie deportat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării