main logo
386

Cebotari: PDM va contesta la Curtea Constituțională modificările la Legea Procuraturii

Deputații Partidului Democrat au anunțat că nu vor susține proiectul de modificare a Legii Procuraturii, propus de ministerul Justiției.

Cebotari: PDM va contesta la CC modificările la Legea ProcuraturiiFoto: Știri.md

Mai mult, aceștia intenționează să conteste proiectul la Curtea Constituțională, dacă acesta va fi aprobat de Parlament, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Credeam sincer că majoritatea din această sală, la fel ca cetățenii, își doresc o justiție corectă, mai puțin politizată, care să nu depindă de indicațiile de peste drum, de la Ministerul de Internă sau din altă parte, dar se vede că nu ne este sortit acest lucru. Această lege nu vine decât să reducă independența CSP, să taie din competența CSP-ului. PDM va contesta la Curtea Constituțională această lege”, a anunțat de la tribuna Parlamentului, democratul Vladimir Cebotari.

Acesta susține că CSP abia a început să funcționeze după legislația modificată de Partidul Democrat și „imediat le-ați dat peste labe, cum se spune la noi, la moldoveni”. „Unica explicație este că doriți să fie controlată politic. Mutați filtrul la Ministerul Justiției. Unde este separarea puterilor în stat?”, acuză Vladimir Cebotari.

În luarea sa de cuvânt, democratul a anunțat că fracțiunea PDM nu va susține această inițiativă legislativă pentru modificarea Legii Procuraturii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării