main logo
1975

Cebotari: PDM a comis unele greșeli pe care le acceptă și le regretă

Deputatul democrat Vladimir Cebotari spune că tot ce se întâmplă acum în Republica Moldova nu poate fi numit „dezoligarhizare”.

Cebotari: PDM a comis unele greșeli pe care le acceptă și le regretă

Vladimir Cebotari spune că PDM a comis unele greșeli, pe care le acceptă și le regretă. Potrivit lui, poate ar fi trebuit să se depună mai mult efort pentru a nu le fi comis. Declarația a fost făcută la postul de televiziune Publika TV, transmite Știri.md cu referire la Ipn.md.

„Probabil, trebuia să punem ca prioritate mai sus tot ce se întâmplă în justiție, astfel încât să ne preocupe nu mai puțin decât ne-au preocupat proiectele sociale și calitatea vieții oamenilor. Dar nu trebuie să neglijăm și trebuie să recunoaștem că PDM a fost partidul care cel mai mult din istoria Republicii Moldova s-a concentrat pe construcția calității vieții”, a afirmat parlamentarul.

Comentatorul politic Victor Gurău consideră că Partidul Democrat, care a obținut succese destul de semnificative în anii 2016-2017 atât pe segmentul socio-economic, cât și pe cel politic, a derapat puțin de la normele democratice. „Eu am constatat niște derapaje destul de esențiale în ceea ce privește colaborarea dintre instituțiile statului, administrația publică locală și activitatea de partid propriu-zisă”, spune comentatorul.

Potrivit lui, activitatea instituțiilor statului a fost parțial substituită cu activitatea pe interiorul partidului. „Ei o numeau coordonarea activității instituțiilor ori principalelor pârghii de control în procesul politic. Societatea a perceput aceasta ca un element de autoritarism, de implicare partocratică în activitatea instituțiilor statului și, după anularea alegerilor din municipiul Chișinău, de implicarea politicului în procesul decizional al justiției”, menționează Victor Gurău.

În weekend a avut loc ședința Consiliului politic al PDM care a decis amânarea Congresului extraordinar al formațiunii de la 27 iulie pentru 7 septembrie, motivând că partidul ar avea nevoie de o restructurare serioasă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării