748
1
Cebotari, despre o eventuală anchetare a lui Candu: Se face intimidarea colegilor noștri
748
1

Anchetarea lui Andrian Candu de către Procuratura Generală și MAI ar fi inutilă, pentru că declarațiile privind jaful bancar au fost făcute și în Comisia parlamentară privind frauda bancară.

Foto: știri.md

Cel puțin asta spune democratul Vladimir Cebotari, care mai menționează că aceste declarații „nu au fost auzite de către membrii comisiei”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Domnul Candu și alți actori s-au oferit să ofere explicații clare, inclusiv, în cadrul Comisiei, explicații care nu au vrut să fie auzite de către Comisie, înseamnă că ei nu au vrut să fie sinceri”, a precizat democratul pentru Unimedia.

„De fapt, ce se face este intimidarea colegilor noștri, se pun presiuni politice, dar nici acest lucru nu va lucra, pentru că noi nu suntem slabi, nu suntem cei care trebuie să cedeze și nu suntem în poziția să fi comis colegii mei unele lucruri ilegale”, susține Cebotari.

Democratul mai spune că „dacă cineva este interesat de ceva, să o înceapă de la lista celor care au oferit credite și de la cei care au luat credite. Iar Comisia cu reprezentanți desemnați de cei interesați de credite și sunt beneficiari unii din ei, nu cred că are dreptul moral să caute țapi ispășitori în alte părți”, a conchis Vladimir Cebotari.

Știri.md amintește că Comisia parlamentară pentru investigarea fraudei bancare cere Procuraturii Generale și Ministerului Afacerilor Interne pornirea urmăririi penale pe numele ex-premierului, Iurie Leancă, fostului guvernator, Dorin Drăguțanu, ex-președintelui Parlamentului și actualului deputat PDM, Andrian Candu și ex-ministrului Finanțelor, Anatol Arapu. 

Potrivit președintelui Comisiei, conducerea Guvernului și a Băncii Naționale au acționat cu neglijență crasă în serviciu, neasigurănd imediat după acordarea garanților de stat, din 2014-2015, control asupra BEM, Unibanc și Banca Socială. „Cele trei bănci au activat fără a dispune de o administrare specială de stat și au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar al RM”, spune Alexandru Slusari.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter