main logo
1041

Cebotari, despre decizia de a transfera ambasada Moldovei de la Tel Aviv la Ierusalim

Argumentul vicepreședintelui Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Cebotari, de mutare a sediului Ambasadei Republicii Moldova de la Tel Aviv la Ierusalim este că „ambasadele se amplasează în capitale”.

Cebotari, despre decizia de a transfera ambasada Moldovei de la Tel AvivFoto: captură video

„Este o decizie la care mult timp s-a discutat și s-a lucrat în Guvern”, spune Cebotari, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Întrebat despre reacțiile Ministerului Afacerilor Externe israelian, Palestina și Turcia prin care condamnă această decizie, Cebotari spune că „nu sunt mari condamnări”.

„Sunt oameni care au viziuni diferite și sunt cei care nu le place această decizie. Sunt și alți parteneri de dezvoltare care au alte viziuni. Există o regulă - ambasadele se amplasează în capitale”, spune Cebotari.

De aceeași părere că este o decizie favorabilă este și democratul Sergiu Sîrbu.

„A fost o decizie a Guvenrului. Se discută mult acest subiect, însă nu vă pot da mai multe comentarii, deoarece la acest subiect nu am multe informații”, menționează Sîrbu.

Știri.md amintește că Guvernul Filip a decis în ședință transferarea sediului Ambasadei Republicii Moldova din Statul Israel din Tel Aviv în Ierusalim.

Recent, un purtător de cuvânt al MAE israelian a declarat că este neclar dacă guvernul are autoritatea de a pune în practică decizia în lumina viitoarelor alegeri anticipate..

De asemena, Organizația internațională Liga Arabă a denunțat decizia luată de Guvernul Filip de a transfera ambasada țării în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, transmite middleeastmonitor.com.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării