main logo
583

Cebotari, despre concesionare: S-a făcut mai mult lucru de secretariat

Vladimir Cebotari susține că Comisia juridică care a pregătit contractul de concesiune din care a făcut parte și el, lucru pentru care i s-a retras imunitatea, a făcut mai mult lucru de secretariat, iar hotărârea de concesionare a fost luată de Guvern.

Cebotari, despre concesionare: S-a făcut mai mult lucru de secretariatFoto: google.com

„O hotărâre a Guvernului, datată cu anul 2012, urmată de altă hotărâre a Guvernului care este cea mai importantă și piesa care, de fapt, a setat acest proces, este hotărârea 321 din 29 mai 2013 în care Guvernul a decis concesionarea Aeroportului. Al doilea lucru – s-a decis că această concesiune se va face în baza unui concurs închis. Al treilea lucru – s-a spus foarte clar că Guvernul va garanta anumite condiții, inclusiv menținerea taxelor aeroportuare care erau la acel moment. Și deja s-au aprobat condițiile în care urmează să fie organizat și petrecut acest concurs și condițiile în care trebuie să acționeze acea comisie de concurs”, a explicat Cebotari la emisiunea „Replica” de la Primte TV, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Potrivit lui, ulterior a urmat un proces absolut tehnic, în baza condițiilor aprobate de către Guvern. 

„Comisia a făcut un lucru de secretariat mai mult, formulând într-o manieră economică cerințele din condițiile de licitație aprobate de Guvern, distribuindu-le către mai mulți ofertanți selectați nu atât de comisie. 

După care, a primit ofertele, a înregistrat participanții, a analizat ofertele, a punctat ofertele și în baza punctajului formulând o concluzie, aprobând contractul negociat deja și prezentându-l Guvernului. 

Ulterior, Guvernul a aprobat raportul și contractul de concesiune și câteva luni mai târziu a transmis activele, care îi rămân în proprietate, în concesiune unui partener privat”, a declarat democratul.

Săptămâna trecută, deputatul democrat Vladimir Cebotari a rămas fără imunitate parlamentară. Decizia a fost luată la ședința plenară a Parlamentului, cu votul majorității deputaților prezenți în sală, în urma unei solicitări venite din partea procurorului general interimar Dumitru Robu. 

Atunci, Cebotari spunea că i s-a cerut ridicarea imunității sale pentru a fi cercetat în dosarul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău, pentru că el a făcut parte din Comisia juridică care a pregătit contractul de concesiune.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării