main logo
581

Cebotari: Cauza adevărată a ridicării imunității mele este pur politică

Deputatul democrat Vladimir Cebotari, căruia zilele trecute i-a fost ridicată imunitatea parlamentară, susține că acest lucru a fost făcut din considerente pur politice.

Cebotari: Cauza adevărată a ridicării imunității mele este pur politicăFoto: ipn.md

În opinia lui, primele 100 de zile, de când se află la guvernare actuala coaliție politică, înseamnă un eșec total și pentru că nu are ce oferi cetățenilor de facto, le oferă show politic, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„Și atunci a fost necesar să caute țapi ispășitori, să încerce să arate că ar face justiție, dar, de fapt, nu se ocupă cu nimic altceva decât să facă injustiție”, a declarat Vladimir Cebotari în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prime TV.

Potrivit lui, actualele autorități nu au întreprins nimic în primele 100 de zile la guvernare pentru a anula taxele aeroportuare pe care le plătește fiecare cetățean care decolează de pe Aeroport. 

„Eu vă asigur că intențiile actualei guvernări, așa cum se materializează, sunt să păstreze această relație de concesiune. Or, nu ar fi întreprins acele erori dramatice pe care le comit pentru a pierde intenționat un dosar civil pe care vor să-l înainteze în judecată. Modul în care se acționează ne arată foarte clar că va duce la pierderea acestui litigiu”, a menționat democratul.

Deputatul Partidului Șor Denis Ulanov susține că retragerea imunității parlamentare față de cei patru deputați, Petru Jardan, Marina Tauber și Reghina Apostolova din Partidul Șor, dar și a democratului Vladimir Cebotari, nu înseamnă nimic altceva decât o comandă politică, o vânătoare a deputaților din opoziție, o inchiziție politică. 

„Dacă la începutul săptămânii trecute noi ne mai adresam unele întrebări, spre sfârșitul săptămânii toate întrebările au fost eliminate”, susține Denis Ulanov. În opinia lui, „persecutarea” deputaților din opoziție este acțiunea președintelui Igor Dodon”.  

Jurnalistul Nicolae Federiuc susține că observă o forțare de note în ajunul campaniei electorale și sunt vizați doar reprezentanți ai opoziției. Jurnalistul susține că observă și anumite încălcări de procedură în cazul acțiunilor guvernării pe subiectul concesionării Aeroportului și consideră că acest lucru ar putea duce la pierderea dosarelor la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Acum câteva zile, a fost ridicată imunitatea parlamentară deputaților Petru Jardan și Vladimir Cebotari în vederea aplicării acțiunilor de urmărire penală legate de preluarea controlului asupra activelor Aeroportului Internațional Chișinău „de către un grup criminal condus de Ilan Șor”. 

De asemenea, a fost ridicată imunitatea parlamentară deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova în legătură cu implicarea acestora în frauda bancară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării