main logo
3670

Ceban și Năstase, în turul II: Diferențe semnificative la votul în CMC

Ion Ceban și Andrei Năstase se vor duela în cadrul turului II al alegerilor locale din Chișinău, în timp ce rezultatele pentru Consiliul Municipal Chișinău diferă destul de mult față de cele ale candidaților.

Ceban și Năstase, în turul II: Diferențe semnificative la votul în CMCColaj: știri.md

Astfel, Ion Ceban a obținut 40,16% din voturi după procesarea a 306 din cele 307 secții de votare. Andrei Năstase, cu 31,09% se situează pe poziția secundă, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Dorin Chirtoacă a obținut și el un scor ce a depășit 10%, fiind primul în spatele celor doi. Pentru Octavian Țîcu au votat 4,7% din chișinăuieni, el fiind urmat de Valeri Klimenko (3,04%) și Victor Chironda (2,73%). 

Candidatul PDM-ului, Vladimir Cebotari, a obținut un scor de 2,44%, în timp ce Ivan Diacov s-a ales cu 1%.

Restul candidaților nu au trecut de bariera de 1%.

Rezultatele în CMC sunt destul de diferite față de cele obținute de candidații la funcția de primar.

Astfel, PSRM a obținut un scor cu 2,5 puncte procentuale sub Ion Ceban, în timp ce scorul lui Andrei Năstase este cu peste 3 puncte procentuale mai mic decât cel al Blocului ACUM.

Partidul Liberal a obținut un scor cu aproape 4 puncte procentuale mai mic decât cel al lui Dorin Chirtoacă, în timp ce scorul PD-ului a fost cu 1,5% puncte procentuale peste cel al lui Vladimir Cebotari. Și scorul Partidului Șor a fost peste cel al candidatului, în timp ce PUN s-a ales doar cu jumătate din voturile lui Octavian Țîcu.

Ultimul partid care va fi reprezentat în Consiliul Municipal Chișinău va fi Mișcarea Forța Nouă, care la fel, a obținut un scor sub cel al candidatului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării