main logo
333

Ceban: PSRM are un program de acțiuni pe mai mulți ani înainte

Partidul Socialiştilor este singurul partid care participă la alegerile parlamentare actuale cu un program de acţiuni pe mai mulţi ani înainte pentru reformarea majorităţii sectoarelor din Moldova.

Ceban: PSRM are un program de acțiuni pe mai mulți ani înainte

Această opinie a fost exprimată luni, la o conferinţă de presă dedicată lansării campaniei electorale, de secretarul PSRM pentru ideologie, Ion Ceban, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag, el consideră că „nu există niciun alt partid care are calculaţi toţi indicatorii macroeconomici, de unde să ia bani pentru a majora esenţial salariile şi pensiile, cum să promoveze politica externă, cum să facă în aşa fel, încât să existe o înţelegere între toate grupurile naţionale care trăiesc în ţară, ce să facă cu învăţământul şi domeniul sănătăţii".

Ceban a amintit că, în ultimii patru ani, PSRM a elaborat sute de iniţiative legislative care vizează îmbunătăţirea situaţiei în aceste domenii şi nu numai.

„Trebuie doar să ridicăm mâna şi să votăm aceste legi, dar pentru aceasta trebuie să avem majoritatea în Parlament. Prin urmare, solicităm cetăţenilor să ne susţină în implementarea iniţiativelor Preşedintelui şi a programului PSRM", a explicat el.

Potrivit lui, fiecare candidat PSRM are o înţelegere clară a ceea ce trebuie să facă în circumscripţia în care candidează, precum şi în Chişinău.

„Nu există alte partide care cunosc mai bine decât noi problemele cetăţenilor şi cum să le rezolve", a spus Ceban.

El a amintit că actualul guvern şi parlament au făcut tot posibilul în perioada de aflare a lor la guvernare ca să strice relaţiile Moldovei cu Rusia cât mai mult posibil.

„Este vorba de expulzarea diplomaţilor şi interzicerea programelor cu caracter informativ-analitic din presa rusă şi multe altele. Între timp, exportatorii autohtoni practic nu pot să vândă nimic pe pieţele UE. Din cauza guvernării, recolta a rămas în livezi. Astăzi, datorită eforturilor depuse de Preşedintele Igor Dodon şi PSRM, relaţiile cu Rusia au început să se îmbunătăţească. PSRM va continua această linie şi îl va sprijini pe deplin pe şeful statului. Moldova nu are dreptul să fie prieten cu cineva împotriva cuiva. Sarcina noastră este să fim prieteni cu toată lumea şi să ne dezvoltăm", a spus el.

Potrivit lui, în primele trei zile ale campaniei electorale se constată tendinţe alarmante în relaţia dintre concurenţii electorali şi poziţia guvernării în această privinţă.

„În ultima perioadă, la sudul ţării au fost înregistrate două incidente. O bătaie în masă cu încercarea de a implica în aceasta un reprezentant al PSRM. Iar în weekendul trecut, un autobuz a fost ars la o bază privată unde a fost filmat spotul electoral al PSRM. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată că înainte ca incendiul să înceapă acolo, o persoană necunoscută s-a apropiat de transport. Autorităţile competente au fost informate despre această infracţiune", a declarat reprezentantul Partidului Socialiştilor, spunând că formaţiunea adună informaţii despre incidentele de natură electorală.

Potrivit datelor prezentate la conferinţa de presă, în primele trei zile ale campaniei electorale, socialiştii au avut 350 de întâlniri cu alegătorii, atât în capitală, cât şi în teritoriu, cu o audienţă de peste 16.000 de cetăţeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării