main logo
2586

Ceban: Dezastru la Guvern. Ivanov: Filip a avut grijă să rămână bani

Nici nu au început bine ședința în plen, că deputații și-au adus acuzații reciproce.

Ceban: Dezastru la Guvern. Ivanov: Filip a avut grijă să rămână baniFoto: Știri.md

Totul a pornit de la inițiativa democraților, care au cerut includerea pe ordinea de zi a proiectului care prevede acordarea a câte 200 de lei lunar fiecărui copil, până la împlinirea vârstei de 18 ani, transmite Știri.md cu referire la Agora.

Socialiștii au insistat că Guvernul Sandu trebuie să verifice, inițial, dacă sunt resurse în acest sens. De partea cealaltă, PDM a insistat că fostul premier a avut grijă să lase „bani destui” pentru inițiativa lor.

„Proiectul este mult așteptat de mii de copii și părinții acestora. Urmărește chestiuni clare – fiecare copil să primească câte 200 de lei. 

Este un subiect abordat la fiecare întrevedere cu cetățenii din teritoriu. S-ar putea să luăm o pauză, astfel încât comisia de profil să examineze propunerea pentru lectura a doua”, a declarat democrata Violeta Ivanov.

„Suntem de acord cu această poziție, doar că trebuie să vedem cât de urgent este. Să nu facem gafe, promisiuni care nu vor putea fi executate”, a spus președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Iar vicepreședintele Legislativului, Ion Ceban a menționat că „dacă ar fi avut dna Ivanov intenție sinceră, probabil ați fi aprobat atunci când ați putut în două lecturi. 

Nu ați făcut-o, fiindcă nu ați avut surse suplimentare pentru a acoperi aceste lucruri. Permiteți dnei prim-ministru să vină cu o analiză amplă cu ce a rămas în Guvern. 

Din informațiile prealabile, acolo e un dezastru total. După asta vom reveni cu aceste proiecte din domeniul social”, a mai spus Ceban.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării