main logo
944

Ceban, despre viitorul politic și cum vede conlucrarea cu noua guvernare

Primarul general, Ion Ceban, afirmă că nu are intenții în viitorul apropiat să se lanseze în politică cu un partid propriu și că la moment concentrația și eforturilor sale sunt asupra problemelor municipiului Chișinău.

Ceban, despre viitorul politic și cum vede conlucrarea cu noua guvernareFoto: știri.md

Referitor la noua guvernare susține că aceasta trebuie să-și facă treaba. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Prioritatea Nr. 1 sunt problemele din oraș. Chișinăul deja al doilea an are cele mai multe proiecte implementate de la independență încoace.

Dacă luăm o perioadă de zece ani, nu au fost proiecte așa de multe implementate. Nu prea am timp de alte lucruri și tot ce fac este ca să consolidez echipa și să facem față acelor încercări ale chișinăuienilor care sunt foarte mari.

Chișinăul are cel mai mare ritm de dezvoltare din țară, în pofida tuturor dificultăților, politice, financiare, etc. Se poate. Echipa din primărie face față la toate problemele, chiar și cu bugetul pe care îl avem, etc”, a declarat Ion Ceban.

Totodată, primarul capitalei a declarat în cadrul emisiunii că a avut o colaborare dificilă cu fostul premier Ion Chicu și cu premierul interimar Aureliu Ciocoi, dar și cu unele ministere.

„Primul lucru important în comunicarea mea cu autoritățile nu contează care sunt ele, că sunt locale, că sunt centrale, că sunt ministere... sunt interesele municipiului Chișinău. Și aici sunt destul de dur. Am avut relații bune cu unele ministere, mai proaste cu altele. Ține și de oamenii care sunt în cadrul acestor instituții.

Așteptările mele de la noua guvernare sunt în primul rând pe cont propriu, ceea ce facem noi trebuie să facem bine.

80% la sută din deputații care sunt în Parlament locuiesc în municipiul Chișinău și nu sunt probleme doar ale mele, sunt probleme comune. Invitația mea este să le soluționăm împreună”, a mai declarat Ion Ceban.

În urma alegerilor parlamentare de la 11 iulie, trei formațiuni acced în noul Legislativ - PAS, cu 63 de mandate, BECS cu 32 și Partidul Șor cu 6 fotolii de deputat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării