main logo
2717

Ceban bate alarma: Număr aproape dublu de mici pacienți. Unde e Ministerul?

Edilul Capitalei, Ion Ceban, bate alarma pe Facebook. Acesta susține că în Capitală se atestă o presiune enormă pe spitalele municipale în ce privește internările copiilor cu suspecție sau confirmați cu coronavirus.

Ceban bate alarma: Număr dublu de mici pacienți. Unde e Ministerul?Colaj: știri.md

Acesta scrie că e regretabil că nimeni de la Ministerul Sănătății cel puțin nu se interesează care e situația în spitalele municipale, cum se descurcă și dacă e nevoie de ajutor, transmite Știri.md.

"Celula de criză la Direcția generală asistență medicală și socială s-a întrunit azi în ședință! Avem în continuare o presiune enormă pe spitalele municipale în ce privește internările copiilor cu suspecție sau confirmați cu coronavirus.

În ambele spitale>

- Spitalul Clinic Municipal Boli Contagioase Copii și Spitalul Clinic Municipal “V. Ignatenco” - capacitățile de internare sunt depășite: avem un număr aproape dublu de mici pacienți.

Totodata, solicitările cu necesități medicale pentru internare sunt în creștere, inclusiv cu transferuri din raioane: cca 50% din copiii internați sunt din republică.

La Celula de criza la Direcția Generală Asistență Medicală și Socială s-a decis reorganizarea secției de nefrologie pediatrică pe 28 paturi la SCM pentru Copii “V. Ignatenco” în secție pentru copii cu Covid-19.

Depunem toate eforturile pentru a asigura condiții conforme și spații suplimentare de tratament pentru copii.

Celula de criza la DGAMS rămâne activă 24/24.

Este regretabil că nimeni de la Ministerul Sănătății cel puțin nu se interesează care e situația în spitalele municipale, cum ne descurcăm și dacă avem nevoie de ajutor: „înțelegem că e weekend”.

Într-un stat responsabil în asemenea situații, Celula de criză în format extins urma sa fie convocată la Ministerul Sănătății", a scris Ceban indignat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării