main logo
611

Ceartă la ședința CMC. Primarul interimar: Acuș aducem procurorul

Fracțiunea Partidului Liberal în Consiliul Municipal Chișinău a cerut explicații de la Direcția Locativ-Comunală privind resursele financiare alocate pentru reparația monumentului sovietic din față Academiei de Științe, care a fost inaugurat cu mare fast de președintele Igor Dodon, atunci când a sărbătorit 75 de ani de la eliberarea de fascism.

Ceartă la ședința CMC. Primarul interimar: Acuș aducem procurorulFoto: știri.md

„S-au cheltuit 388.000 de lei pentru un obiectiv care nu aparține Primăriei Chișinău. Cineva a semnat ordinul prin care s-au alocat banii. Noi aici stăm și ne plângem că nu avem bani, iar dvs ați reparat și ați făcut niște lucrări la un obiectiv despre care nu cunoașteți a cui este”, a declarat consilierul liberal Ion Ciobanu, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Director adjunct al Direcţiei locative-comunale și amenajare a Primăriei, Ghenadie Dubița a precizat că banii au fost alocați din economiile Direcției și a recunoscut că nu se știe la balanța cărei instituții se află monumentul.

„Dvs ați făcut pur și simplu PR politic pentru PSRM și nici măcar monumentul nu stă la balanța contabilă municipală. Să vină directorul și să lămurească cum împarte el banii. Eu din astea știu foarte multe. Sunt economiile Direcției din care s-au făcut reparații pentru că s-a poruncit peste noapte”, a adăugat Ciobanu.

Subiectul a stârnit discuții aprinse în CMC. Consilierii socialiști s-au luat la ceartă cu reprezentanții PL-ului și Partidului Nostru. 

Socialiștii au insistat că monumentul este al tuturor chișinăuienilor și au declarat că discuțiile despre banii alocați acestui obiectiv nu fac parte din subiectele incluse pe ordinea de zi a ședinței. 

Ion Ceban a motivat că se discută despre rectificarea bugetului Primăriei și banii pentru monument au fost cheltuiți de municipalitate.

Pentru a calma spiritele primarul interimar Adrian Talmaci a închis toate microfoanele și a atenționat în glumă: „Acuș aducem procurorul”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării