main logo
1394

Ceartă în Parlament. Sârbu: Vă dăm în judecată pentru defăimare

Spirite încinse la ședința din această dimineață a Comisiei juridice, numiri și imunități. Deputații s-au luat la ceartă în timp ce analizau mai multe amendamente propuse la Codul Electoral.

Ceartă în Parlament. Sârbu: Vă dăm în judecată pentru defăimareFoto: știri.md

Deputații propun ca reprezentanții concurenților electorali să poată vedea listele electorale, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

De asemenea, acestea să fie publicate pe site-ul Comisiei Electorale Centrale, cu indicarea numelui, prenumelui și anul nașterii fiecărei persoane.

Președintele comisiei juridice, Sergiu Litvinenco a declarat că  nu se încalcă legislația cu privire la datele cu caracter personal, însă democratul Sergiu Sârbu nu a fost de acord cu această afirmație și a atenționat că ar fi ilegală publicarea acestor date despre alegători.

„Astăzi fiecare alegător poate să-și verifice numele, după ce introduce datele din buletin. Dar el știe că altcineva nu poate să-i verifice datele lui personale. Voi propuneți ca oricine să aibă acces la datele a 2,8 milioane de alegători”, s-a arătat indignat Sârbu.

„Până acum am avut multe cazuri când la o adresă sunt sute de oameni. Agenția voastră făcea vize de reședință”, a învinuit Litvinenco, iar democratul i-a răspuns în replică că acest lucru nu este ilegal.

„Până acum doar Partidul Democrat avea acces la listele electorale din toate secțiile de votare”, a adăugat Litvinenco.

„Eu vă dau în judecată pentru defăimare și denigrare. Nu am avut nicio listă electorală”, a răspuns supărat Sergiu Sârbu.

„Dacă o să dați în judecată încă o dată o să confirmați că PDM a uzurpat toată puterea”, a atenționat și deputatul socialist Vladimir Țurcanu.

Spiritele s-au potolit după ce deputații au început să analizeze un alt amendament propus la Codul Electoral.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării