main logo
824

Cea mai scumpă monedă din 2018, dăruită de Filip lui Ioniță

În semn de recunoștință pentru tot ceea ce face România pentru Republica Moldova, ambasadorul român a primit o monedă comemorativă din partea premierului Pavel Filip, care, potrivit BNM, costă 25.339 de lei.

Cea mai scumpă monedă din 2018, dăruită de Filip lui Ioniță

„I-am dăruit astăzi ambasadorului român Daniel Ionita o monedă comemorativă emisă de Banca Naționala a Moldovei, cu ocazia celor 100 de ani de la Marea Unire, în semn de recunoștință pentru tot ceea ce face România pentru noi. Guvernul României ne-a întins o mână de ajutor atunci când țara noastră a trecut prin momente grele”, scrie Pavel Filip pe Facebook, transmite Ştiri.md.

Premierul moldovean spune că a înțeles că prietenul la nevoie se cunoaște și nu va uita asta niciodată. 

„Unirea nu se face prin declarații, ci prin proiecte de interconectare a sistemelor de energie electrică, gaze naturale, infrastructură, educație”, a conchis Filip.

Potrivit unui comunicat emis de Guvern, la rândul său, ambasadorul Daniel Ioniță, a exprimat deschiderea Guvernului României pentru susţinerea în continuare a proiectelor orientate spre educarea unei generații care va aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană. 

În cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova au fost renovate aproape 850 de grădinițe, în acest scop fiind alocate 26 de milioane de euro.

Amintim că, premierul Pavel Filip și ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță, au inaugurat grădinița din satul Sipoteni, raionul Călărași, renovată cu sprijinul Guvernului de la București.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării