main logo
4268

Cea mai fericită zi din viața lui Platon e legată de Plahotniuc: Nu am dormit trei zile

Cea mai fericită zi din viața lui Veaceslav Platon este legată de Vladimir Plahotniuc, cel pe care omul de afaceri îl acuză că l-a încarcerat ilegal și l-ar fi deposedat de afacerile pe care le avea în Republica Moldova.

Cea mai fericită zi din viața lui Platon e legată de PlahotniucFoto: Colaj Știri.md

„Era ora 17:30 când am auzit la radio că Plahotniuc a fugit din țară… trei zile după aceasta nu am dormit”, a povestit Platon într-un interviu, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„După alegerile parlamentare din februarie 2019, când am calculat că Plahotniuc va deține 40 de mandate, iar Maia Sandu respingea orice alianță cu Dodon și socialiștii, atunci am înțeles că gata, acolo îmi voi găsi sfârșitul, viu din penitenciar nu mai ies, mai ales că deja încercaseră să-mi pună un killer în celulă.

Care a fost cea mai fericită zi din viața ta?

Ziua în care am auzit că Plahotniuc a fugit. Era ora 17:30, eu trei zile după aceasta nu am dormit. Acesta a fost cel mai fericit moment din viața mea.

Serios? Nu nașterea primul tău copil, de exemplu, sau alt eveniment?

Nu. În trei ani de pușcărie s-au adunat foarte multe și când eram deja într-o disperare totală, iată că apare așa o lumină în capătul tunelului, înțelegi că o vei vedea pe soția ta, pe fiica ta, pe care ultima dată ai văzut-o la un an și jumătate și deja are patru ani… desigur că eu atunci nu mergeam, dar săream de fericire prin celulă. Da, această zi a fost cea mai fericită din viața mea”, a povestit Veaceslav Platon.

Veaceslav Platon, care se află la Londra, a făcut mai multe dezvăluiri din perioada când se afla în Penitenciarul nr. 13. Acesta povestește că nu avea niciun fel de comunicare 24 de ore, 23 dintre care le petrecea între cei patru pereți din celulă, nu avea voie să primească vreun colet sau scrisori de la cei apropiați. „Odată, un mascat de la Pantera mi-a transmis, odată cu farfuria de terci, să nu vadă nimeni, o jumătate de măr. A fost o acțiune eroică, pentru că, spre exemplu, pe șeful Penitenciarului l-au închis după gratii după ce în celula mea a fost găsit un telefon mobil, încă în primele zile”, a povestit Platon.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost eliberat pe 15 iunie 2020, din arest, după patru ani de detenție. Procuratura Generală a precizat că „circumstanțele noi descoperite în cadrul procedurii de revizuire urmează a fi examinate prin coroborare cu probele anterior acumulate, în cadrul unui proces judiciar transparent, cu respectarea tuturor garanțiilor inerente unui proces echitabil - omisiuni grave ce au fost admise în cadrul procedurilor judiciare anterioare ce-l vizau pe Platon.”

La 14 decembrie 2018, Veaceslav Platon a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, sentință care include și cei 18 ani de închisoare la care a fost condamnat anterior, dar și dosarul în care a fost învinuit de tentativă de escrocherie și corupere a mascaților din detașamentul „Pantera”. Condamnările s-au produs pe timpul lui Vlad Plahotniuc, iar Platon l-a învinuit direct de fabricarea dosarelor împotriva sa.

La ieșirea din pușcărie, Platon s-a declarat dușmanul numărul 1 al lui Plahotniuc și a spus că-l va urmări în permanență și îl va determina să cheltuie tot ce are pe pază de corp și avocați.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării