main logo
735

Ce vor face Volconovici şi Cebotari după ce nu vor mai fi miniştri

Remanieri la Guvern. Cabinetul va avea doi miniştri noi. Este vorba despre ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Regionale.

Ce vor face Volconovici şi Cebotari după ce nu vor mai fi miniştriCe vor face Volconovici şi Cebotari după ce nu vor mai fi miniştri

În cadrul şedinţei săptămânale a Partidul Democrat din Moldova premierul Pavel Filip a declarat ce vor face cei doi miniştri în continuare, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

„Atât Liviu Volconovici, dar şi Svetlana Cebotari au venit în Guvern suspendând funcţiile în care au fost anterior, deci domnul Volconovici va merge înapoi la Universitatea Agrară, iar doamna Svetlana Cebotari va merge înapoi în fruntea Centrului de Transfuzie a sângelui", a spus prim-ministru Pavel Filip.

Amintim că liderul PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat săptămâna trecută, după întrunirea Consiliului Politic Naţional al formaţiunii, că vor fi operate modificări în componenţa executivului.

Schimbările vor fi făcute în baza rezultatelor evaluării activităţii miniştrilor, efectuată împreună cu experţii şi cu cetăţenii, în cadrul întâlnirilor în teritoriu. Iniţiativa privind remanierile aparţine premierului Pavel Filip, care intenţionează astfel să sporească performanţa echipei Guvernului pe care îl conduce.

Ultimele modificări în componenţa Cabinetului de miniştri au avut loc în decembrie 2017. Atunci numărul portofoliilor s-a redus de la 16 la nouă, iar funcţiile de viceminiştri au fost înlocuite cu posturi de secretari de stat.

De asemenea, a fost instituită funcţia de vicepremier pentru Integrare Europeană.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării