639
0
Ce vor face cu salariile de deputat Tauber, Botnari și Alaiba
639
0

Pentru săptămâna lucrată în luna martie, timp în care au avut o singură ședință, deputații și-au ridicat deja salariile – în jur de patru mii de lei, deși în mod normal trebuie să ridice circa 14 mii lunar.

Ce vor face cu salariile de deputat Tauber, Botnari și Alaiba

E mult sau puțin pentru munca prestată? Nu știm, cert este că reprezintă cam două pensii lunare medii. Unii deputați știu deja ce vor face nu primii bani obținuți de la Parlament, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Salariul deputaților, pentru câteva zile ale lunii martie, constituie aproximativ 4000 mii de lei. Andrei Năstase, din partea blocului politic ACUM, își propune să-i doneze: „Am avut un gând de la început, că poate trebuie îl donez și eu la Notre Dame. După, m-am gândit că ar putea fi un PR ieftin”, a spus Năstase.

Și deputatul democrat Alexandru Botnari, ajuns pentru prima dată în Parlament, are de gând să-și doneze banii: „A fost pe luna martie ce am primit, 3870 de lei. Am luat decizia, colectiv vom aduna toți acești salariu, fiindcă nu prea am muncit ca să beneficiem de acest salariu, în situația în care ne aflăm și vom vedea în care localitate, să facem o donație unei familii cu mulți copii sau social-vulnerabile”, a spus democratul.

Iar deputata Marina Tauber, de la Partidul Șor, spune că nici măcar nu și-a văzut salariul, pentru că deja a fost donat: „Eu salariul nici nu l-am ținut în mână. A fost primit de colega mea prin intermediul procurii și imediat a fost transmis fundației de binefacere din Republica Moldova”, a spus Tauber.

Salariul unui deputat în noul Parlament începe de la aproape 14.000 de lei, la care se mai adaugă premii, bani pentru deplasări, indemnizații și alte activități. Întrebați dacă e un salariu suficient pentru un trai decent, deputații au opinii diferite.

Andrei Năstase, liderul PPDA, Blocul ACUM: „Nu cred. Nu cred că este un salariu care ți-ar acoperi toate cheltuielile, dar când mă gândesc la salariul unei educatoare de la grădiniță, deridicatoare, al unui lucrător sanitar în spitale sau chiar și la un medic, atunci nici nu vreau să vorbesc despre salariul acesta, pentru că știu prin ce trec acei oameni și știu prin ce trec mai ales pensionarii”.

Marina Tauber, deputată Partidul Politic „Șor”: „Eu planific, de fiecare dată, să folosesc util acest salariu al societății din Republica Moldova”.

Dumitru Alaiba, deputat PAS, Blocul ACUM: „Am făcut cheltuielile ordinare, pe care le aveam planificate în familie. Întrebarea este ce am făcut pentru acest salariu, eu, spre exemplu, nu sunt satisfăcut de munca noastră”.

În Republica Moldova, salariul minim garantat de stat constituie în jur de 2.600 de lei.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter