main logo
2919

Ce va face România dacă rușii atacă R. Moldova? Ciucă: Nu putem discuta

Chișinăul și Bucureștiul întreprind măsuri pentru a nu se ajunge la escaladarea situației în Republica Moldova până la ostilități militare.

Ce va face România dacă rușii atacă R. Moldova? Ciucă: Nu putem discuta

Declarațiile au fost făcute de Dorin Recean și Nicolae Ciucă, în cadrul unei conferințe de presă susținute la Chișinău, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Ciucă a menționat că atunci când se fac analize, se analizează probabilitatea unui scenariu negru. Guvernele, însă, au întreprins măsuri, inclusiv sprijinul financiar acordat de România și UE pentru Republica Moldova, astfel încât țara noastră să se afle în siguranță și să își realizeze obiectivele asumate.

„În situația dacă se va ajunge, situația este una care nu poate fi discutată într-un astfel de context. Ce am reușit să facem până acum sunt elemente care să facă în așa fel ca Republica Moldova să nu ajungă niciodată în acel scenariu”, a punctat Ciucă.

La rândul său, Dorin Recean a sugerat că Bucureștiul ne ajută să nu ajungem în asemenea situație. „Nu trebuie să inflamăm subiectele când nu este cazul. Republica Moldova, cu ajutorul României, recapătă tot mai multe grade de libertate, ca să asigure evitarea scenariilor negre”, a conchis premierul de la Chișinău.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării