main logo
388

Ce spune Promo-Lex despre numărul secțiilor de votare din Transnistria

Mecanismul de care Comisia Electorală Centrală (CEC) s-a ghidat în decizia de a deschide cele 42 de secţii de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană nu este clar.

Ce spune Promo-Lex despre numărul secțiilor de votare din TransnistriaFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, această opinie a fost exprimată, joi, de către Directorul de programe al Asociaţiei "Promo-Lex", Pavel Postică, transmite Știri.md

Potrivit lui, numărul secţiilor de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană a crescut cu 12 comparativ cu alegerile prezidenţiale anterioare, dar a scăzut cu şase comparativ cu alegerile parlamentare din 2019.

"În cazul secţiilor de votare deschise pentru regiunea transnistreană, salutăm faptul că majoritatea au fost amplasate geografic în apropiere de punctele de trecere. În acelaşi timp, anumite localităţi pot întâmpina dificultăţi în deschiderea unui număr mare de secţii în context pandemic", a spus expertul.

El consideră că buna funcţionare a secţiilor de votare poate fi împiedicată de "lipsa de resurse din partea autorităţilor locale, destinate pentru activitatea acestora, precum şi lipsa spaţiilor".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării