main logo
1162

Ce spune Popescu despre construcția noului sediu al Ambasadei SUA

Noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, zice că lucrările de construcție al noul sediu al Ambasadei SUA la Chișinău pe terenul fostului stadion republican vor începe în scurt timp.

Ce spune Popescu despre construcția noului sediu al Ambasadei SUAFoto: basarabia.md

Acum, potrivit lui Popescu, autoritățile de la Chișinău trebuie doar să întreprindă „câțiva pași tehnici” pentru de debloca procesul, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.  

„Chiar azi vom avea o ședință pentru a debloca situația și a intra într-o fază în care SUA vor fi în poziția de a începe lucrările de construcție a Ambasadei. Sunt doar câți va pași tehnici pe care trebuie să-i facem din partea noastră că pentru ca să scoatem acest subiect de pe agenda discuțiilor teoretice”, a spus Nicu Popescu.

Acesta a fost întrebat de jurnaliști cum rămâne cu decizia luată recent de Guvernul Filip, care a aprobat contractul de vânzare a terenului, în zilele în care era investit deja Guvernul Sandu și în contextul în care o altă decizie luată la acea ședință (n.r. decizia de mutare a Ambasadei din Israel la Ierusalim) a fost declarată de reprezentanții actualului Cabinet de Miniștri ca fiind nulă.

„Decizia a fost luată cum mult timp înainte, ea a fost doar reiterată săptămâna trecută printr-o declarație”, a comentat Nicu Popescu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării