main logo
452

Ce spune Plahotniuc despre vizitele PDM în teritoriul ţării

Partidul Democrat din Moldova s-a reunit astăzi în cadrul şedinţei săptămânale. Agenda ședinței de astăzi a fost în mare parte dedicată efectelor, care le au proiectele implementate de PDM la cetăţeni.

Ce spune Plahotniuc despre vizitele PDM în teritoriul ţării

„Am discutat despre vizitele noastre în teritoriu, am rugat să ne spună ei despre problemele identificate și despre solicitările oamenilor față de guvernare. Este pentru prima dată când un partid de guvernare merge la cetățeni să-i asculte şi în mod real își construiește agenda și proiectul politic după așteptările oamenilor.

Zilele trecute am fost și eu în teritoriu, unde am participat la mai multe evenimente, inclusiv la o întâlnire cu oamenii în satul Micleușeni, raionul Strășeni cu ocazia inaugurării a unei noi porțiuni de drum în acest sat.

În discuția, pe care am avut-o cu cetăţenii eu am constatat că oamenii apreciază înalt munca noastră a guvernării, dar fac şi diferența clară între  activitatea de eficienţă a guvernării Partidului Democrat și guvernările, care au fost până la noi, care doar promiteau și nu se țineau de cuvânt.

Unul dintre cetăţenii acestui sat, domnul Leonid Cebotari, apropo are un vin foarte bun, a abordat un șir de întrebări, care-i preocupă astăzi pe oameni, în mai mai mare parte  subiectul realizării producției agricole, care am întâlnit această problemă şi în aşte părţi, în alte sate, care s-au confruntat de fapt şi colegii noştri plecând în teritoriu, în toată Republica, rezolvarea acestei probleme am şi pus-o astăzi deja în sarcina responsabililor din executiv şi sperăm că în foarte puţin timp, într-o săptămână ei vor veni cu soluţii la această problemă.

Totodată, acest domn printre altele ne-a relatat că şi el şi sătenii au fost martorii de zeci de ani, de când guvernările precedente le-au tot promis că vor veni şi le vor face drumurile dumnealui ne-a povestit cum zeci de ani guvernările din Moldova le-au promis drumuri în sat și doar Partidul Democrat  a fost partidul care s-a ținut de cuvânt și de acum oamenii din sat au drum asfaltat în fața porții.

Ne bucură să știm că, asemenea acestui cetățean noi avem aprecierile şi la alţii, deoarece proiectul Drumuri Bune pentru Moldova este extins şi se construieşte în toată ţara.

Ca să vă convingeți că aceste aprecieri ale cetățenilor sunt obiective şi vorbele noastre nu sunt vorbe goale am să vă prezint doar câteva cifre statistice care care vor confirma clar diferenţa PDM şi guvernările precedente.

Primul exemplu – DRUMURILE. Drumurile construite şi reparate în Republica Moldova. 

În perioada anilor 2009-2016, adică pe durata la 7 ani înainte ca Partidul Democrat să-și asume guvernarea în Republica Moldova, s-au făcut mai puțin de 1.000 de kilometri de drumuri, ceea ce înseamnă aproximativ câte 140 de kilometri de drumuri pe an.

Astfel, comparând, noi însă, într-un singur an, în anul 2018, finalizăm și reparăm peste 1.600 kilometri de drumuri, ceea ce înseamnă de 12 ori mai mult decât guvernările precedente.

Ei 140 de kilometri pe an, noi 1.600 de kilometri pe an. 

Alt exemplu – APROVIZIONAREA CU APĂ:

În perioada anilor 2009 – 2016, în aceiași 7 ani de către guvernarea precedentă, la rețeaua de apă au fost conectați aproximativ 54 de mii de beneficiari, ceea ce înseamnă raportat la aceeași perioadă, la şapte ani doar câte 7.500 de persoane pe an.

Să facem o comparaţie, noi doar ultimii doi ani după ce Partidul Democrat a preluat guvernarea, noi am conectat la reţelele de apă 106 mii de beneficiari în doi ani, ceea ce înseamnă 53 de mii de beneficiari pe an, dacă facem o comparaţie este de 7 ori mai mult decât pe timpul guvernărilor precedente.

Acestea sunt cifre absolut record pentru guvernările moldovenești de la independență încoace:

- În primul rând, nici într-un an nu s-au construit un număr atât de mare de kilometri de drumuri în Republica Moldova.

- Așa cum niciodată nu au fost conectați la rețeaua de apă atâţia beneficiari.

- Cifrele nu mint, ceea ce v-am prezentat noi este ceea ce confirmă eficienţa guvernării Partidului Democrat. Şi este o relatare clară cum au eşuat guvernările precedente, din care au făcut parte majoritatea reprezentanţilor opoziţei actuale în Republica Moldova. 

- Toate aceste realizări ale noastre, dar și aprecieri ale oamenilor ne încurajează și ne motivează să dăm o nouă amploare acestor proiecte iniţiate de Partidul Democrat", a spus preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, transmite Ştiri.md cu referire la Publika.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării