main logo
2213

Ce spune Pavel Filip despre sechestrul pus pe proprietățile lui Plahotniuc

Mai multe proprietăți ale lui Vlad Plahotniuc au fost sechestrate de oamenii legii într-un dosar pentru corupție, scrie Rise Moldova.

Filip comentează sechestrul pus pe proprietățile lui PlahotniucFoto: protv.md

Cei de la Centrul Național Anticorupție au confirmat informațiile, dar nu au oferit mai multe detalii, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Întrebat despre aceasta, Pavel Filip a declarat că trebuie să se documenteze, pentru a oferi mai multe detalii.

Reporter: „S-a vorbit ieri în presă că s-a pus sechestru pe mai multe imobile ale domnului Plahotniuc, inclusiv pe sediile mai multor televiziuni, cum comentați?”

Pavel Filip, șef interimar al PDM: „Nu pot veni cu un comentariu, în primul rând pentru că nu m-am documentat, în al doilea rând eu cred că cei care au pus sechestrele, le-au pus în baza la ceva și nu înseamnă încă nimic grav atunci când este aplicat un sechestru. De obicei, se practică când există o bănuială, se aplică sechestru ca în această perioada să nu poată fi înstrăinat bunul, dar odată dus până la capăt cu dosarul, se ia o decizie”.

La 10 zile după ce democrații au anunțat că se retrag de la guvernare, iar fostul lider PDM a plecat din țară, oamenii legii au sechestrat mai multe proprietăți ale lui Vlad Plahotniuc. Printre acestea se numără hotelul de lux Nobil.

Alte bunuri care au intrat în vizorul oamenilor legii sunt amplasate practic în aceeași curte. Este vorba de un apartament și câteva spații comerciale, totul cu o suprafață de circa o mie de metri pătrați. 

Sechestru a fost pus și pe studiourile în care activează posturile TV: Prime, Publika, Canal 2 și Canal 3. Acestea au o suprafață de aproape 8.000 de metri pătrați și valorează circa 30 de milioane de lei. 

Responsabilii de la CNA ne-au spus că sechestrul a fost aplicat în cadrul unei anchete privind delapidarea sistemului financiar-bancar, fără a oferi mai multe detalii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării