main logo
1118

Ce spune omul de afaceri Vaja Jhashi, despre situaţia din Moldova şi zvonuri

Omul de afaceri Vaja Jhashi se arată îngrijorat de cele ce se întâmplă în ţară şi surprins de zvonurile precum că luni s-ar fi deplasat la Kiev pentru a se întâlni cu oficialii de acolo.

Ce spune omul de afaceri Vaja Jhashi, despre situaţia din MoldovaFoto: pdm.md

"Sunt la Chişinău şi muncesc. Am avut un zbor duminică seara de la Kayseri (oraş din Turcia n.r.), unde am fost invitat la o nuntă. De acolo, via Istanbul, am revenit la Chişinău, dar nu am zburat mai departe la Kiev şi nu îl cunosc pe dl Avakov", a declarat omul de afaceri pentru Mold-Street.com, ca reacţie la anumite zvonuri ce au apărut în spaţiul public privind o deplasare în Ucraina pentru a se întâlni cu ministrul de Interne de acolo.

Totodată Jhashi spune că aceste zvonuri afectează buna desfășurare a business-ului şi nu e normal ca din cauza unor informaţii neverificate să sufere afacerile, transmite Știri.md cu referire la Mold-street.com.

Cât despre situaţia actuală din Republica Moldova, Vaja Jhashi susţine că părţile ar trebui să se clarifice în mod pașnic și legal.

„Eu vreau ca în Moldova să fie pace şi ordine.

Să se clarifice părțile în toate aceste subtilităţi juridice, dar soluţia trebuie să fie în cadrul legal. Dacă nu va mai exista cale pentru dialog, atunci să fie organizate alegerile anticipate şi dacă democraţii pierd, să plece. Dar desigur ei trebuie să dea garanţii că dacă pierd, pleacă imediat de la putere”, a declarat Vaja Jhashi.

De notat că Vaja Jhashi deţine grupul Trans-Oil ce include peste 20 de companii ce are o cotă de 95% pe piața procesării de semințe de floarea soarelui și producerii de ulei și circa 57% la exportul de cereale și oleaginoase din Moldova.

La începutului lunii aprilie, grupul Trans Oil (Aragvi Holding International Ltd) a anunțat că investitori din Elveția, Marea Britanie, SUA au cumpărat toate euro-obligațiunile garantate în valoare de 300 milioane dolari, emise la valoarea nominală pe 1 aprilie 2019.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării