main logo
1076

Ce spune Maia Sandu despre plecarea judecătorilor din sistem

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că mulți dintre judecătorii care în ultima perioadă au fost determinați să plece din sistem au făcut-o din cauza faptului că „își fac griji pentru procedura de evaluare externă”.

Ce spune Maia Sandu despre plecarea judecătorilor din sistemFoto: Facebook.com

Declarația a fost făcută joi seară, 2 decembrie, în cadrul „Ediției Speciale” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

„Putem aici doar să ne dăm cu părerea, să presupunem. Eu cred că o mare parte dintre cei care pleacă din sistem își fac griji pentru procedura de evaluare externă sau unii poate își fac griji să nu vină procurorul să-i întrebe de unde și-au adunat averi și dacă aceste averi sunt impunătoare. 

Cam așa s-au întâmplat lucrurile în toate țările, inclusiv și în România, chiar dacă ea a optat pentru un altfel de proces. Și acolo au fost oameni care au plecat din sistem, au fost oameni cărora li s-au oferit pensii mai bune ca să plece din sistem. Ei nu au aplicat procedura de evaluare externă. 

Aceasta este o experiență mai recentă care se folosește în țările din regiune, dar cam așa au început schimbările în mai multe țări”, a declarat șefa statului.

Reamintim că, în ultimele zile, șase judecători au demisionat din funcții.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării