main logo
1684

Ce spune Maia Sandu despre deschiderea Ambasadei Irlandei în Moldova

Guvernul irlandez a anunțat la 5 martie curent decizia de a deschide o Ambasadă în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe din țara noastră. În acest sens, președintele Moldovei, Maia Sandu, a venit cu un mesaj public.

Ce spune Maia Sandu despre deschiderea Ambasadei Irlandei în MoldovaMaia Sandu și Leo Varadkar/Foto: Facebook

„Irlanda a decis să deschidă o Ambasadă în Moldova. La București, am discutat cu prim-ministrul Leo Varadkar și i-am mulțumit pentru acest pas important, transmite Știri.md.

Potrivit șefei statului, țările noastre sunt deja foarte apropiate datorită comunității de moldoveni care locuiesc în Irlanda. De asemenea, ea a menționat că o Ambasadă ne va apropia și mai mult țările.

Știri.md amintește că decizia, pe bază de reciprocitate, marchează o nouă etapă în relația bilaterală a Irlandei cu Republica Moldova, prin care va fi consolidată, aprofundată și extinsă cooperarea bilaterală existentă, care este în ascensiune în ultima perioadă. Decizia statului irlandez se încadrează în extinderea rețelei diplomatice și consulare a Irlandei, ca parte a programului Global Ireland.

Maia Sandu și Leo Varadkar/Foto: Facebook

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării