main logo
675

Ce spune liderul PCRM despre alegerile anticipate din Chișinău și Bălți

Alegerile anticipate din Chișinău și Bălți s-au desfășurat cu încălcarea Legislației și cine n-ar fi câștigătorul lor nu va reuși să înregistreze mari succese în acestă perioadă scurtă, susține liderul comuniștilor din R. Moldova, potrivit unui comunicat al PCRM.

Ce spune Voronin despre alegerile anticipate din Chișinău și Bălți

Voronin a spus că după ce a monitorizat campania electorală, PCRM s-a convins și mai mult că a procedat corect atunci când a hotărât să nu participe la alegerile din Chișinău și Bălți, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Aceste alegeri s-au desfășurat cu încălcarea Legislației. Legea spune că primarul se alege pe un termen de patru ani. În Lege nu e stipulat că toți primarii trebuie aleși simultan. Așa ceva nu e în lege. De aceea dacă primarul se alege astăzi el trebuie să fie primar timp de patru ani”, a spus Voronin.

Voronin susține că în cele 10 luni până la următoarele alegeri locale, primarii care vor învinge nu vor reuși să facă nimic.

„E atâta gălăgie, dar peste 10 luni sunt alte alegeri. De ce primarul care va fi ales nu va fi în funcție patru ani? Anume din acest motiv noi nu am participat. Orice ar veni nu va reuși să facă absolut nimic”, a spus Voronin.

De asemenea, Voronin s-a arătat supărat pe faptul că la alegeri a participat și deputatul român Constantin Codreanu.

„A venit la alegeri un deputat din parlamentul românesc. Ei au decis că dacă nu nu ocupă Moldova, așa cum a făcut-o Antonescu în 1941, atunci s-o ocupe prin candidatul la primăria Chișinău”, a declarat Voronin.

Amintim că, după procesarea a 100% dintre sufragiile din Chișinău, candidatul PSRM - Ion Ceban și candidatul PPDA susținut de PAS și PLDM - Andrei Năstase, acced în turul II. Ceban a acumulat 40,97%, iar Năstase - 32,12%. La Bălți alegerile au fost câștigate de către candidatul PCRM. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării