main logo
1312

Ce spune Ion Chicu despre reforma administrativă anunțată de Maia Sandu

Ex-premierul Ion Chicu a venit cu o reacție după declarațiile Maiei Sandu privind înfăptuirea reformei administrative.

Ce spune Ion Chicu despre reforma administrativă anunțată de Maia SanduColaj: știri.md

Într-o postare pe o rețea de socializare, Chicu scrie că "unica "reformă" în care este interesată Maia Sandu este menținerea cu orice preț la putere", transmite Știri.md.

"Vor mutila Codul electoral, vor sugruma opoziția, vor omorî prin frig și foame populația - numai să rămână Maia la putere. 

Am pregătit reforma teritorial-administrativă în anul 2020, asistați de experții germani. Toată lumea rațională înțelege necesitatea acestei reforme și e conștientă de caracterul rudimentar al raioanelor, toți partenerii externi au încurajat autoritățile să efectueze această reformă. 

Maia Sandu nu mai vrea reforme. Gruparea sa analfabetă și coruptă este preocupată acum de altceva - de distrugerea totală a economiei acestei țări și a administrației de toate nivelurile.

Aceasta este și explicația de ce generozitatea partenerilor occidentali s-a redus substanțial și din sutele de milioane promise drept credite și granturi, în țară nu intră practic nimic. 

Asta pe noi Maia poate să ne prostească prin multitudinea de televiziuni pe care "nu le are", dar pe occidentali e mai greu. Fără bani de pe extern, guvernul PAS împrumută deja de la bănci la dobânzi inimaginabile de 21,36%", a comentat Chicu.

Amintim că ieri, 16 august, șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că în curând Guvernul va publica inițiativa de reformare a administrației, astfel încât să fie consultată opinia publică. 

În cele din urmă, președinta a declarat că „raioanele nu pot fi lichidate, pentru că acest lucru este stipulat în Constituție, însă va fi reorganizată redistribuirea resurselor financiare administrației de nivelul întâi”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării