main logo
2487

Ce spune Ilan Șor despre mita pe care i-a dat-o lui Vlad Filat

Ilan Șor nu vrea să spună de ce i-a dat mită lui Vlad Filat, așa cum a scris în autodenunțul său și de ce nu a mers să se plângă imediat la CNA.

Ce spune Ilan Șor despre mita pe care i-a dat-o lui Vlad FilatCe spune Ilan Șor despre mita pe care i-a dat-o lui Vlad Filat

Primarul de Orhei a refuzat să vorbească și despre creditele neperformante pe care le-a acordat Banca de Economii în timp ce el era președinte al consiliului de administrație al instituției. I-am adresat aceste întrebări în cadrul unei conferințe de presă în care Ilan Șor a preferat să vorbească doar despre Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Ilan Șor nu a vrut niciodată să discute despre dosarul Băncii de Economii, în care a fost condamnat de prima instanță și nici despre mita pe care i-ar fi data-o ex-premierului Vlad Filat. La fel, nu a făcut-o nici la conferință.

Ilan Șor, liderul Partidului Șor: „Noi discutăm mult la acest subiect, dar astăzi conferința de presă e despre altceva. La aceste întrebări, eu am răspuns nu numai o dată, puteți să vă uitați la conferințele anterioare, unde eu am răspuns foarte clar. Acum pot să răspund doar la subiect. - De ce ați dat atunci atâtea credite neperformante? - Repet. Tema conferinței de astăzi este la alt subiect. Să vă uitați la conferințele mele anterioare, unde am răspuns chiar la întrebările acordate de dvs.”

Șor, cap de listă a partidului său la parlamentare și candidat pe circumscripția Orhei, a evitat să răspundă la toate întrebările. Nu ne-a spus clar nici de ce nu i-a găsit un concurent lui Vlad Plahotniuc. 

Ilan Șor, liderul Partidului Șor: „De ce nu aveți un candidat pe circumscripția de la Nisporeni? - Noi avem candidați absolut peste tot unde au fost propuși de organizațiile primare de partid.”

Nu a explicat clar nici în ce condiții a cântat Stas Mihailov la 4 concerte la care au fost afișate însemnele partidului Șor. Interpretul rus ia, potrivit unor informații din presa rusă, câte 60.000 de euro pentru un recital. 

Ilan Șor, liderul Partidului Șor: „Cu cât l-ați plătit pe Stas Mihailov și de unde ați luat bani? Partidul Șor nu i-a plătit lui Stas Mihailov niciun dolar. Dacă ați fi urmărit cu atenție, ați fi observat că Partidul Șor a fost partener, dar nu organizator al concertelor.

- Dar în schimbul la ce a cântat Stas Mihailov? -Vă spun încă o dată, dacă aveți întrebări la acest subiect puteți trimite o scrisoare organizatorilor acestui concert, lui Stas Mihailov sau partidului nostru și noi vă vom direcționa către organizatori. - Cine sunt finanțatorii partidului? - Informația este făcută publică. O puteți accesa pe site-ul CEC-ului. Mai aveți întrebări? Nu. Mulțumesc. La revedere.”

Ilan Șor a ținut să-l critice, însă, pe Igor Dodon. I-a reproșat interdicția impusă de Moscova la importurile din Moldova. 

Ilan Șor, liderul Partidului Șor: „Dodon îmi amintește de Filat care, ca un adevărat funcționar, s-a obișnuit să trăiască pe bani din afaceri. Înțelegi că eu știu despre aceasta mai bine decât alții. El are aceeași dragoste față de lux ca și Filat, trăind de pe bani străini. El are aceeași atracție față de PR și o indiferență totală față de oameni.”

Purtătorul de cuvânt al lui Igor Dodon nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile. Ilan Șor a fost condamnat lașapte ani și jumatate de închisoare de prima instanță, fiind învinuit că ar fi obținut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spălat apoi prin firme off-shore. El se declară nevinovat. Primarul de Orhei se va afla sub control judiciar până când se va pronunța Curtea de Apel Cahul.

Procesul de acolo durează deja un an, fără să fie clar când ar putea să fie finalizat. Acum 3 ani, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de pușcarie pentru corupere pasivă și trafic de influență în dosarul fraudelor de la BEM.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării