main logo
645

Ce spune Dodon despre modificările în Programul Guvernului cu FMI

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, consideră că modificările în Programul Guvernului şi Băncii Naţionale cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) referitoare la politica fiscală "pot fi doar de diminuare a impozitelor".

Ce spune Dodon despre modificările în Programul Guvernului cu FMIFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, şefului statului a menţionat la o emisiune la postul de televiziune N4 că Partidul Socialiştilor, al cărui lider neformal este el, este categoric împotriva "majorării poverii fiscale", transmite Știri.md.

Potrivit Preşedintelui, Guvernul Maiei Sandu intenţiona la modul serios să majoreze anumite tipuri de impozite.

"Dar noi am declarat foarte clar că nu vom vota pentru aceasta (majorarea impozitelor - "I.") în Parlament, iar coaliţia ar putea să se destrame din acest motiv", a spus Preşedintele.

"Dacă începem negocierile pentru un alt program cu FMI, nu cred că vom ajunge la un numitor, dacă ei (adică partenerii de coaliţie - blocul ACUM) vor insista asupra poziţiilor lor anterioare", a spus Dodon.

Amintim că la solicitarea Guvernului Republicii Moldova, la 20 septembrie 2019, Consiliul directorilor FMI a aprobat hotărârea de a extinde Programul cu Moldova până în martie 2020, deşi acesta expiră în noiembrie 2019. După extinderea Programului, Moldova a primit pentru necesităţile bugetului o tranşă de $41,6 mil.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării