main logo
969

Ce spune Chicu despre conturile sparte ale lui Stamate și interceptările ilegale ale jurnaliștilor

Prim-ministrul Republicii Moldova spune că nu deține informații despre interceptările ilegale ale mai multor jurnaliști, profesori, oameni de afaceri și simpli cetățeni, spunând că aceste cazuri trebuie să fie anchetate de organele de drept.

Ce spune Chicu despre conturile sparte ale Olesei StamateFoto: știri.md

Același răspuns, șeful Executivului l-a oferit și în cazul fostei ministre a Justiției Olesea Stamate, care recent a anunțat că cineva ar fi încercat să-i acceseze conturile de Facebook și Instagram, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Ion Chicu a îndemnat-o să sesizeze organele competente.

„Am aflat despre faptul că ar fi fost interceptați și filați jurnaliștii săptămâna trecută. Cred că organele de drept trebuie să ancheteze aceste cazuri, însă eu personal nu cunosc detalii. Trebuie organele competente să vină cu informații prin intermediul cărora să comunice despre progresul anchetelor deschise pe aceste cazuri”, a declarat premierul, în cadrul unei conferințe de presă.

Cât ține de anunțul făcut ieri de fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, pe rețelele sociale, în care ea spune că de asemenea ar fi fost interceptată, șeful Executivului a declarat că: „Olesea Stamate poate să se adreseze la organele de drept și să prezinte probe, dacă sunt întemeiate. Din păcate, pe parcursul săptămânii trecute am auzit multe declarații de la foștii membri ai Guvernului Sandu. Să se abțină măcar până în luna decembrie, apoi să vină cu replici în campania pentru alegerile prezidențiale”, a spus Ion Chicu.

Amintim că săptămâna trecută, președintele Comisiei securitate națională, Chiril Moțpan, a declarat că mai mulți jurnaliști, activiști civici, profesori și oameni de afaceri ar fi fost interceptați și filați ilegal în perioada Guvernării Partidului Democrat (PDM). Printre persoanele ce ar fi fost interceptate se numără ziariștii TV8: Angela Gonța, Natalia Morari și Mariana Rață. De asemenea, potrivit lui Moțpan, interceptată ar fi fost și mama actualului primar al municipiului Chișinău, Eugenia Ceban.

TV8 a făcut un apel la mass-media din Republica Moldova pentru a iniția o acțiune comună împotriva urmăririi și interceptării ilegale a jurnaliștilor și activiștilor civici din Moldova, în care a îndemnat să fie semnat un demers către Procuratura Generală pentru a cere investigarea penală a circumstanțelor în care au fost interceptați și filați ziariștii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării