main logo
1374

Ce spune Batrîncea despre candidaturile lui Năstase și Sandu la prezidențiale

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) nu a discutat, încă, despre o eventuală candidatură pentru alegerile prezidențiale, care vor fi organizate la 1 noiembrie curent, confirm unui proiect de hotărâre aprobat astăzi de Parlament.

Ce spune Vlad Batrîncea despre candidatura Maiei Sandu la prezidențialeFoto: știri.md

Cel puțin asta declară socialistul Vlad Batrîncea, transmite Știri.md cu referire la Cotidianul.md.

Acesta mai declară că în cadrul partidului nu s-a discutat nici despre o altă candidatură.

„Dacă domnul Dodon va lua decizia de a candida, mi se pare absolut logic ca să candideze din partea PSRM. Niciun om în politică nu poate face prea multe fără susținerea unei echipe. La sigur, un candidat puternic trebuie să aibă și o echipă puternică”, a declarat Vlad Batrîncea în cadrul unei emisiuni de la N4 fiind întrebat dacă PSRM a decis asupra unei candidaturi pentru alegerile prezidențiale și dacă acea candidatură va fi actualul șef as statului, Igor Dodon.

Cât privește discuțiile din cadrul PSRM privind o eventuală candidatură la prezidențiale, socialistul spune că astfel de discuții, deocamdată, nu au avut loc.

„Nu știu dacă o să credeți, dar noi chiar nu am examinat această întrebare în cadrul partidului. Dacă am fi în opoziție, am planifica asta, dar noi avem destul de multe lucruri curente care urmează a fi gestionate – activitatea Guvernului, Parlamentului, lucrurile din teritoriu și noi nu prea avem mult timp pentru aceste discuții pe intern. 

Evident că noi nu am discutat însă despre candidat și evident că noi nu am discutat despre alți candidați decât domnul Dodon, pentru că el are cea mai mare rată de încredere din partea cetățenilor, fiind creditat să câștige al doilea mandat”, a mai declarat Batrîncea.

Cât privește atacurile și acuzațiile din ultimele zile la adresa lui Dodon, care apare în imagini video alături de Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, iar cel de-al doilea îi întinde o pungă neagră șefului statului, socialistul susține că asta se face pentru că Igor Dodon este „cel mai cotat candidat” să câștige al doilea mandat la șefia țării.

„Multe forțe s-au unit împotriva domnului Dodon și este un proces absolut logic și normal”, a spus acesta.

Cât privește cea mai bună candidatură la prezidențiale între lidera PAS, Maia Sandu, și președintele Platformei DA, Andrei Năstase, socialistul apreciază că fosta prim-ministră este cea care s-a ținut mai mult de cuvânt în privința a ceea ce se negocia când a existat majoritatea parlamentară între PSRM și Blocul ACUM, pe când Andrei Năstase, în opinia lui Batrîncea a fost un „factor de instabilitate”.

„Aripa pragmatică care s-a ținut de cuvânt este a Maiei Sandu. Domnul Năstase mereu a fost, pentru mine, un factor de instabilitate în majoritatea noastră parlamentară. Doamna Sandu va coagula electoratul de dreapta și are potențial mai mare”, a comentat Vlad Batrîncea.

În ceea ce privește o eventuală candidatură la prezidențiale a liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, socialistul consideră că rolul primului va fi de a „rupe” câteva procente de la electoratul de pe stânga.

Amintim că astăzi majoritatea parlamentară a aprobat un proiect de hotărâre care prevede stabilirea alegerilor prezidențiale pentru 1 noiembrie 2020. Pentru acest proiect au votat 50 de deputați PDM și PSRM, dar și independentul Alexandru Oleinic.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării