main logo
636

Ce spune avocatul lui Iurie Chirinciuc despre pedeapsa dictată de Curtea de Apel

Iurie Chirinciuc, fostul ministru al Transporturilor, condamnat ieri, de magistrații Curții de Apel Chișinău la trei ani și șase luni de închisoare cu executare, nu a fost prezent ieri la pronunțarea sentinței.

Ce spune avocatul lui Chirinciuc despre condamnarea clientului său

Avocatul ex-ministrului Sergiu Cîrlig spune că acesta a fost prezent la cercetarea judecătorească, însă, din motiv că pronunțarea hotărârii s-a lăsat mult așteptată, părțile au plecat din instanță, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Apărătorul lui Chirinciuc spune că nu a fost luată deocamdată o decizie, dacă hotărârea de ieri a magistraților de la Curtea de Apel va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție, or, nici el, nici Iurie Chirinciuc nu au luat cunoștință cu decizia motivată a judecătorului.

„În cazul în care domnul Chirinciuc va manifesta dezacordul cu poziția instanței, desigur că o vom ataca, pentru moment însă nu știm”, a spus avocatul Cîrlig.

De asemenea, apărătorul lui Iurie Chirinciuc a calificat sentința ca fiind prea dură, în opinia sa.

Nu am reușit să obținem un comentariu de la Iurie Chirinciuc, acesta are telefonul deconectat. Avocatul lui însă afirmă că el se află în țară.

Potrivit apărătorului urmează ca instanța să transmită decizia organului care se ocupă cu executarea pedepselor, să-i înmâneze și lui Chirinciuc decizia Curții de Apel, și să-l impună să-și ispășească pedeapsa.

Chirinciuc a fost condamnat pentru trafic de influență și abuz în serviciu. Fostul ministru, împreună cu şefii a două companii de construcţie, au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, fiind audiaţi, şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei. 

Prima instanță l-a condamnat pe Iurie Chirinciuc la un an și patru luni de închisoare cu suspendare, dar acesta a atacat sentința la Curtea de Apel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării