main logo
2991

Ce spun democrații despre lipsa lui Plahotniuc și Candu din Parlament

Deși au anunțat oficial că trec în opoziție, democrații Andrian Candu, Vladimir Plahotniuc lipsesc de la ședința Parlamentului care are loc în aceste clipe.

Ce spun democrații despre lipsa lui Plahotniuc și Candu din ParlamentColaj: Știri.md

Întrebați unde se află și care-i motivul pentru care nu sunt prezenți la întrunire, colegii de partid ai acestora au ezitat să ofere multe detalii, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

„Nici Șor și nici Plahotniuc nu au interdicții de a ieși din Republica Moldova. Libera circulație e prevăzută de către Constituție”, a spus ex-ministrul de Interne.

Întrebat dacă e veridică informația precum că Plahotniuc a plecat din țară în timpul Consiliului Politic al partidului din data de 14 iunie, Alexandru Jizdan a menționat că aceasta ar fi o minciună care încearcă să-l aducă pe liderul PDM într-o ipostază „a unui om fricos”.

Totodată, Jizdan a spus că nu cunoaște unde se află Vlad Plahotniuc și dacă a revenit sau nu Candu de la Washington.

„Sunt bine și e lângă familia lui”, a răspuns Sîrbu după mai multe încercări de a evita jurnaliștii.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, nu ne-a răspuns la apel pentru a ne oferi mai multe detalii.

Precizăm că ieri, în cadrul unei emisiuni, Igor Dodon a declarat că Vlad Plahotniuc și Ilan Șor au plecat împreună din țară.

Amintim că liderul PDM Vlad Plahotniuc a anunțat că nu se află în Republica Moldova. „Am nevoie de timp pentru a-mi securiza familia, după ce a trecut prin momente grele, inclusiv după o tentativă de răpire eșuată a mea, care a avut loc anul trecut, când mă aflam într-o vizită peste hotare”, a scris Vlad Plahotniuc.

Ceea ce ține de vicepreședintele Partidului Democrat, Andrian Candu, dânsul ar fi efectuat săptămâna trecută o vizită la Washington, SUA, pe fondul crizei politice din Moldova, asociată cu dorința PDM-ului de a nu transmite puterea noii guvernări, scrie NewsMaker.

Iar vicepreședintele Partidului Democrat, Vladimir Cebotari, a confirmat precum că Andrian Candu este plecat din țară, însă s-a eschivat să spună dacă a plecat într-o vizită la Washington, SUA.

Alte informații despre unde ar putea fi Candu și dacă a revenit sau nu de la Washington, deocamdată, nu se cunosc.

Menționăm de la ședința Parlamentului lipsește și toată fracțiunea Partidului Șor, însă purtătoarea de cuvânt, Alina Șargu, nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi o reacție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării