main logo
2672

Ce spun cetățenii despre demisia Guvernului și coaliția PSRM-ACUM

La data de 12 noiembrie, după ce socialiștii au depus o moțiune de cenzură, Guvernul Sandu a fost demis cu votul a 63 de deputați PSRM și PDM.

Ce spun cetățenii despre demisia Guvernului și coaliția PSRM-ACUM

Iar astăzi, 13 noiembrie, după consultările tutoror fracțiunilor parlamenare cu Igor Dodon, PSRM a anunțat că începe formarea unui nou Guvern tehnocrat, transmite Știri.md.

În acest sens, Unimedia a ieșit în stradă și a întrebat cetățenii despre situația creată în politicul moldovenesc și dacă vor avea încredere într-un Executiv tehnocrat.

Astfel, dacă unii cetățeni și-au pierdut speranța după ce Guvernul de la Chișinău a fost demis, alții își doresc cât mai curând numirea unui nou prim-ministru, care să-și îndeplinească atribuțiile.

„Ne pare rău, pentru că a fost unica speranță”, spune o chișinăuiancă.

„Nu am nicio părere, a căzut. Va veni altul. Cred că va fi un nou Guvern tehnocrat. Indiferent de cine va fi noul prim-ministru, va trebuie să-și facă treaba.

„Este o situație îngrijorătoare, dar sunt argumente. Eu, personal, înțeleg gestul doamnei Sandu și înțeleg intențiile partenerilor lor”, spune un al locuitor.

„Îmi pare foarte rău, deoarece s-a făcut nedreptate. De la început s-a văzut că ei nu vor fi susținuți”, zice un alt cetățean.

Știri.md amintește că ieri, Guvernul Sandu a căzut, cu votul a 63 de deputați PSRM și PD. Executivul a fost demis prin moțiune de cenzură. Iar astăzi dimineață, Igor Dodon a avut consultări cu fiecare dintre fracțiunile parlamentare.

Reprezentanții PSRM au declarat că sunt gata să formeze o nouă majoritate parlamentară cu ACUM, dacă blocul va susține un nou premier și o nouă componență a Guvernului. 

Pe de altă parte, Blocul ACUM a reiterat că o vede doar pe Maia Sandu în funcția de premier și nu va accepta nicio altă componență a Executivului. 

Mai mult, Alexandru Slusari a spus că „factorul destabilizator” al coaliției cu PSRM este Igor Dodon și o soluție ar fi demisia acestuia. 

Fracțiunea PDM a spus că nu este gata de coaliție parlamentară, dar vor examina posibilitatea votării unui Guvern minoritar. Iar fracțiunea ȘOR a anunțat că optează pentru alegeri anticipate și se va abține de la votul pentru un Guvern minoritar.

Totodată, liderul fracțiunii PAS, Igor Grosu, a declarat că Igor Dodon a programat demult demiterea actualului Guvern, iar în locul Maiei Sandu urmează să fie înaintat fostul ministru al Finanțelor, Ion Chicu. 

„Îl va îmbrăca într-o figură de tehnocrat, o să îl fardeze și o să spună că nu e din PD și nici din PSRM, dar să nu mergem prea departe”, a precizat Grosu. 

Drept răspuns, Ion Chicu nu a negat faptul că ar putea fi un eventual candidat la funcția de prim-ministru, adăugând că „o să vadă cum vor evolua lucrurile”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării