main logo
574

Ce prevede acordul semnat de PAS și PPPDA după constituirea ACUM

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPPDA) au creat Blocul electoral ACUM Platforma DA PAS pentru participare la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Ce prevede acordul semnat de PAS și PPPDA după constituirea ACUM

Liderii celor două formațiuni au semnat un acord în acest sens în cadrul unui eveniment de constituire juridică a blocului, care avut loc duminică, 16 decembrie. Atât Maia Sandu, cât și Andrei Năstase susțin că celor două formațiuni nimic nu le poate sta în cale în dorința mare de libertate, dorința mare de a edifica în Republica Moldova un stat de drept, cu o justiție funcțională, cu o economie funcțională, cu un trai mai bun acasă, transmite Știri.md cu referire la IPN.

„De doi ani de zile muncim, luptăm cot la cot. Ne unește dorința noastră de a pune Republica Moldova pe făgașul normalității, de a oferi o șansă oamenilor onești să trăiască demn acasă, să aibă condiții pentru ca cei care au plecat să poată să se întoarcă. Ne unește dorința noastră de a construi o societate cu adevărat democratică în care votul oamenilor contează, în care oamenii decid cine să-i reprezinte la conducerea țării, cine să ia decizii în numele lor. Societate în care votul nu este nici furat, nici cumpărat. Ne unește angajamentul nostru de a construi un stat de drept care să ne protejeze de tot felul de hoți, uzurpatori, corupți. Ne unește angajamentul nostru de a promova politici economice care să creeze condiții pentru ca cei care pot munci să-și asigure bunăstarea, iar cei care nu pot munci, să fie protejați, inclusiv economic de către stat”, a declarat Maia Sandu.

„Republica Moldova a rămas într-un moment fără o alternativă actualei guvernări hibride, oligarhice și geopolitice. Iată că prin efortul nostru, al tuturor, am edificat partidele noastre – Platforma Demnitate și Adevăr și Partidul Acțiune și Solidaritate care, călăuzite de ideea de unitate a tot ce înseamnă calitate în Republica Moldova, a tot ce înseamnă onestitate, integritate, meritocrație, au decis să creeze acest bloc electoral”, a menționat Andrei Năstase. Potrivit politicianului, pentru a realiza toate obiectivele este nevoie de „foarte multă muncă, dăruire și de multă dorință de libertate, lucruri pe care cele două formațiuni le posedă, acest fapt fiind demonstrat pe parcursul ultimilor ani și lucru care va fi demonstrat și la următorul scrutin”.

Conform acordului, blocul electoral este condus de Consiliul Politic constituit din opt membri dintre care doi copreședinți – Maia Sandu și Andrei Năstase – care sunt și copreședinții blocului electoral. Alți șase membri ai Consiliului sunt Liliana Nicolaescu-Onofrei, Igor Grosu, Mihai Popșoi, Alexandru Slusari, Inga Grigoriu, Chiril Moțpan.

Consiliul Politic al blocului electoral aprobă lista candidaților din partea Blocului electoral pentru circumscripția electorală națională, precum și candidații la funcția de deputat în Parlament în circumscripțiile uninominale. Tot prin decizia Consiliului Politic se numesc conducătorii grupurilor și se aprobă lista membrilor grupurilor de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor candidaților respectivi.

Potrivit acordului, blocul electoral își încetează activitatea la expirarea a trei zile de la data confirmării alegerilor parlamentare de către Curtea Constituțională, dacă până atunci organele competente ale ambelor partide semnatare nu au decis altfel.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării