main logo
892

Ce partide ar ajunge în Parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Dacă Duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în Legislativ ar accede patru partide, arată un sondaj realizat recent de Asociația Sociologilor și Demografilor din R. Moldova.

Ce partide ar ajunge în Parlament dacă duminica ar avea loc alegeriFoto: Știri.md

Cea mai mare cădere o înregistrează Partidul Șor, care ar fi devansat de Partidul Nostru și Partidul Comuniștilor, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Dintre cele 1.189 de persoane care au fost chestionate, 26,9% au declarat că nu vor merge la vot sau nu au știut ce să răspundă. Dintre cei 869 de respondenți deciși, 42,9% au declarat că ar vota pentru Partidul Socialiștilor, 22,6% pentru Partidul Acțiune și Solidaritate, 10% pentru Platforma DA și 9,4% pentru Partidul Democrat.

Partidul Șor ar acumula doar 3% din sufragii și nu ar mai ajunge în Parlament. Acesta ar devansat de Partidul Comuniștilor și Partidul Nostru, iar 4,1% dintre respondenții sondajului au spus că ar vota pentru alte formațiuni politice.

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-20 septembrie 2019, pe un eșantion de 1.189 respondenți din 88 de localități, cu excepția regiunii transnistrene și are o marjă de eroare de maximum trei la sută.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării