main logo
370

Ce mesaje au lansat politicienii de Ziua Constituției

De Ziua Constituției, mai multe persoane politice din Republica Moldova au postat mesaje pe rețelele de socializare. Cu felicitări au venit șeful statului, speakerul Parlamentului, dar și liderii unor partide.

Ce mesaje au lansat politicienii de Ziua Constituției

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, consideră că, „după 24 de ani de la adoptarea Constituției, încă trebuie să învățăm să luptăm pentru ca aceste drepturi și libertăți să fie respectate”, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Washington, Igor Munteanu, a venit cu critici la adsresa partidului aflat la guvernare, menționând protestul desfășurat la Ungheni de către Mișcarea de Rezistență ACUM.

Ilan Shor a venit cu un mesaj în limba rusă despre Patrie, concluzia primarului de la Orhei fiind că „totul începe de la Legea supremă”.

Fostul ministru al Justiției, Alexandru Tănase, a venit cu un mesaj scurt, însoțit de o fotografie în care se vede Catedrala din Chișinău.

Liberalul Mihai Ghimpu și-a amintit de faptul că, pe lângă Ziua Constituției, astăzi este marcată Ziua Imnului Național al României.

Fostul edil al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a postat imagini de la protestul simpatizanților PL, care au cerut ca limba română să fie legiferată în Constituție. 

Astăzi se împlinesc 24 de ani de la adoptarea Constituției Republicii Moldova

Adoptată la 29 iulie 1994, Constituția este legea supremă și principală a Republicii Moldova și a societății statului care determină principiile generale ale societății, drepturile și îndatoririle omului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării