main logo
2112

Ce înseamnă, de fapt, validarea mandatului lui Andrei Năstase

Decizia magistraților de la Curtea de Apel de a casa integral Hotărârea Judecătoriei Chișinău prin care au fost anulate alegerile locale din 2018, în urma cărora Andrei Năstase a fost ales primar de Chișinău, este pur declarativă.

Ce înseamnă, de fapt, validarea mandatului lui Andrei NăstaseFoto: știri.md

Declarația a fost făcută pentru Agora de președintele Centrului pentru Resurse Juridice din Moldova, Vladislav Gribincea, transmite Știri.md.

Expertul a explicat cum au ajuns judecătorii la această decizie, dar și ce impact va avea hotărârea asupra alegerilor locale din 20 octombrie.

„Curtea de Apel a validat mandatul lui Andrei Năstase. El a mers la CEDO, iar CEDO a cerut explicații de la Guvern. Între timp Năstase a depus o cerere de revizuire a hotărârii. Asta se întâmpla acum trei luni. Curtea de Apel îl numește acum primar”, a declarat Gribincea.

Totuși, spune Gribincea, impactul decizie asupra alegerilor din 20 octombrie va fi nul:

„Alegerile merg mai departe, întrucât mandatul lui Năstase a expirat deja. Hotărârea judecătorească este pur declarativă. Real el acum poate să ceară CEC-ului să-i valideze mandatul”.

Amintim că în urma turului II al scrutinului local din Chișinău din anul 2018, Andrei Năstase l-a învins pe socialistul Ion Ceban. Rezultatele alegerilor însă au fost anulate de justiție.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării