main logo
1095

Ce face Dodon la Istanbul și cu ce se laudă: Un oraș extraordinar de frumos

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, efectuează o vizită de lucru la Istanbul, în cadrul căreia va participa la lucrările celui de-al 25-lea Summit al Şefilor de Stat și de Guvern al Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră.

Ce face Dodon la Istanbul și cu ce se laudă: Un oraș extraordinar de frumosCe face Dodon la Istanbul și cu ce se laudă: Un oraș extraordinar de frumos. Foto: facebook/ Dodon Igor

Agenda vizitei include întrevederi ale șefului statului cu Recep Tayyip Erdogan, Președintele Turciei, cu Prokopis Pavlopoulos, Președintele Republicii Elene, cu dna Iliana Iotova, vice-preşedintele Republicii Bulgaria, cu Dmitri Medvedev, prim-ministru al Federației Ruse și alți demnitari. 

De menționat că, nu este precizată nici o întrevedere cu ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu, care la fel este prezent la summit.

„Evenimentul OCEMN, multiple întrevederi bilaterale, care sînt sigur se vor solda cu rezultate în beneficiul Moldovei. Vă doresc un început de săptămînă reușit tuturor”, a scris Dodon pe contul său de facebook.

Referitor la întrevederea cu diaspora, într-un comunicat de presă al președinției, este menționat că:

„Dodon a avut o întrevedere cu reprezentanții diasporei moldovenești din Turcia, aproximativ 100 de persoane. În cadrul întîlnirii au fost discutate în detalii evenimentele ce au loc în Moldova, s-a vorbit despre prioritățile imediate în domeniul politicii interne, dar și externe a statului.

A fost dezbătut un spectru larg de chestiuni, începînd cu acordurile de garanții sociale dintre state, pînă la eventuala modificare a sistemului electoral, de la reintegrarea țării, pînă la organizarea alegerilor anticipate, politicile sociale și economice. Șeful statului a promis că va aborda la nivel înalt problemele cu care se confruntă cetățenii noștri ce trăiesc sau muncesc pe teritoriul Turciei. Sînt sigur că vom identifica soluții, așa cum a fost și în cazul concetățenilor noștri din Federația Rusă”, a menționat șeful statului.

De asemenea, președintele țării nu a ezitat să posteze pe pagina sa de facebook și imagini din Istanbul:

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării