main logo
7206

Ce bunuri au fost sechestrate de la Șor: Aeronave, construcții, conturi bancare

Procurorii anticorupție și Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale au aplicat sechestru pe bunuri în valoare de 1,36 miliarde de lei, care aparțin deputatului fugar Ilan Șor, condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”.

Ce bunuri au fost sechestrate de la Șor: Aeronave, construcții, terenuri

Printre bunurile sechestrate se regăsesc aeronave, construcții, mijloace de transport, terenuri, capital social și conturi bancare. Anunțul a fost făcut de șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, într-o conferință de presă susținută în după-amiaza zilei de 19 aprilie, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

Potrivit Veronicăi Dragalin, sechestrele au fost aplicate atât pe bunuri deținute pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în afara țării, inclusiv în UE. În total, în dosarul denumite generic „Frauda bancară” sau fost aplicate sechestre pe bunuri în valoare de 7,5 miliarde de lei.

Totodată, șefa PA a vorbit despre șansele ca Ilan Șor să fie adus în țară, pentru a-și ispăși aici pedeapsa cu închisoarea. „Faptul că Ilan Șor deține și cetățenia Statului Israel nu înseamnă neapărat că nu va fi extrădat. Există precedente, dar decizia va fi luată de autoritățile din Israel. Nu putem spune cât de repede va fi luată decizia. Suntem în conlucrare cu omologii din Israel, le dăm toate materialele pe care le cer, sperăm să îi convingem ca Ilan Șor să fie întors pentru a-și executa aici pedeapsa”, a spus Dragalin. 

În 13 aprilie, Ilan Șor a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda Bancară”. Decizia a fost luată de Curtea de Apel Chișinău. Decizia vine după ce în 2017, Șor a fost condamnat în dosarul „furtul miliardului” la 7 ani și jumătate de închisoare, pentru escrocherie şi spălare de bani.

În 2019, după ce Partidul Democrat a plecat de la guvernare, Ilan Șor a părăsit țara. El s-ar afla în Israel, de unde organizează proteste contra guvernării. Anul trecut, SUA și Marea Britanie au impus sancțiuni împotriva lui Ilan Șor și Vladimir Plahotniuc. Sancțiunile prevăd inclusiv faptul că cei doi nu pot intra pe teritoriul Statelor Unite ca și imigranți sau non-imigranți. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării