main logo
807

Cazurile Victor și Viorel Țopa vs. Republica Moldova de la CtEDO

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CtEDO) a comunicat Guvernului Republicii Moldova despre cele două plângeri depuse de oamenii de afaceri Victor Țopa, Viorel Țopa și alții în care aceștia se plâng că au fost victime ale unui atac raider, fiind deposedați ilegal de acțiunile pe care le dețineau la Victoriabank, de condamnările de acum 10 ani ș.a.

Cazurile Victor și Viorel Țopa vs. Republica Moldova de la CtEDOFoto: betanews.com

Plângerile vizează respectarea dreptului la un proces echitabil, ține de procedurile în fața Curții Europene; de dreptul la proprietate, toate încălcările au fost expuse detaliat în cererile care sunt acum pe rol la Curte. Acum s-a făcut un rezumat cu întrebări stricte către Guvern și acesta trebuie să-și expună poziția vizavi de ceea ce reclamanții au deplâns”, explică Dumitru Pavel, unul dintre avocații reclamanților, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

„Este vorba despre mai multe bunuri care ei pretind că le-au fost furate, inclusiv bunuri mobile și imobile, acțiuni; este vorba și despre condamnarea la comandă cu încălcarea tuturor procedurilor”, spune avocatul.

Potrivit juristului Dumitru Pavel, acum Guvernului Republicii Moldova i s-a dat un termen până în luna septembrie a acestui an ca acesta să pregătească poziția sa cu privire la aceste plângeri.

„Guvernul fie vrea să comunice, fie nu vrea să comunice, depinde, cu va considera oportun. După aceasta, Curtea ne va comunica și nouă obiecțiile Guvernului, dacă acestea vor exista, și apoi va purcede la examinarea cauzei în fond, fie că va fi ședință publică, fie se va examina fără invitarea părților, depinde cum va considera oportun Curtea”, a explicat avocatul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării