main logo
1267

Cavcaliuc pierde procesul de judecată intentat împotriva unor instituții media

Liderul Partidului „Acasă Construim Europa”, Gheorghe Cavcaliuc, care în iulie 2021 a fugit din R. Moldova, a pierdut procesul de judecată intentat împotriva a șapte instituții media, inclusiv Ziarul de Gardă.

Cavcaliuc pierde procesul intentat împotriva unor instituții mediaFoto: Zdg

Instanța de judecată a decis la sfârșitul lunii iulie scoaterea de pe rol a cererii de chemare în judecată depusă de președintele partidului „Acasă Construim Europa” (PACE), Gherghe Cavcaliuc, în luna august 2019 împotriva lui Sorin Stati și a mai multor instituții mass-media, inclusiv Ziarul de Gardă, privind apărarea onoarei și demnității profesionale, încasarea prejudiciului moral și cheltuielilor de judecată, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md.

Totodată, politicianul trebuie să achite statului aproximativ 430 de lei, cheltuieli suportate de instanța de judecată în legătură cu soluționarea cauzei.

Gheorghe Cavcaliuc, care a plecat d-in țară în vara anului 2021, după scrutinul parlamentar din 11 iulie, și care este cercetat în mai multe dosare penale, a depus, prin intermediul avocatului său, în luna august 2019, o cerere de chemare în judecată împotriva fostului șef al Moldatsa Sorin Stati și a mai multor instituții media, printre care și ZdG, solicitând apărarea apărarea onoarei și demnității profesionale, încasarea prejudiciului moral și a cheltuielilor de judecată.

Cererea lui Cavcaliuc a venit după ce Sorin Stati, fost director al companiei de stat MoldAtsa, a făcut mai multe dezvăluire despre cum funcționează schemele de contrabandă cu țigări, anabolizante, alcool etilic și chihlimbar în R. Moldova. În iunie 2019, Stati a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că în spatele acestor scheme s-ar afla fostul șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, fostul deputat Constantin Țuțu, finul de cununie al lui Vlad Plahotniuc, Dorin Damir, dar și deputatul Constantin Botnari.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării