main logo
1658

Cavcaliuc își îndeamnă susținătorii să nu participe la protestele de azi

Partidul Acasă Construim Europa (PACE) anunță că nu va participa la protestul de astăzi anunțat de „Mișcarea pentru popor”, cunoscută ca fiind sub egida Partidului Politic Șor.

Cavcaliuc își îndeamnă susținătorii să nu participe la protestele de azi

Formațiunea a cerut și simpatizanților partidului să nu meargă la manifestație, transmite Știri.md.

„Noi nu vom participa la protestele organizate la data de 12.03.2023. Cerem tuturor membrilor și simpatizanților Partidului PACE să respecte decizia partidului și să nu meargă astăzi la aceste proteste.

Iar dacă careva din colegii noștri vor merge la aceste proteste, Partidul considera că aceștia merg pe cont propriu și nu reprezintă partidul”, se arată într-un comunicat al partidului. 

Cu toate acestea formațiunea menționează că „acest lucru nu anulează participarea Partidului PACE în continuare de a se consolida în acțiuni pașnice, de colectarea semnăturilor de la cetățeni și revendicarea prin alte manifestări pașnice de la Guvern a cerinței cetățenilor să achite facturile integral pentru lumină, gaz, căldură tuturor moldovenilor pentru 3 luni reci ale anului”.

Și asociația obștească „Scutul poporului” a anunțat că nu va participa. 

„În legătură cu faptul, că structurile statului capturate, care sunt totalmente subordonate politic și folosite ca bâtă politică pentru distrugerea și persecutarea opoziției, isterizează în spațiul public, lansând tot felul de sperietori, vedem comportamentul tot mai provocator, agresiv și brutal în raport cu protestatarii pașnici. 

Pentru evitarea riscurilor la care putem fi supuși fără cunoștința noastră atât din partea structurilor statului capturate, cât și din partea unor forțe necunoscute, noi nu vom participa la protestele organizate la data de 12.03.2023.

Cerem, tuturor membrilor SCUTULUI POPORULUI să respecte decizia Asociației și să nu meargă astăzi la aceste proteste”, se arată într-un comunicat al asociației.

Amintim că, Mișcarea Pentru Popor a anunțat un nou miting antiguvernamental, pentru duminică, 12 martie, ora 13:00. Acțiunea se va desfășura în fața Parlamentului.

Înainte de protest, șeful IGP Viorel Cernăuțeanu a anunțat că serviciile speciale ale Federației Ruse ar intenționa să destabilizeze situația în Republica Moldova, inclusiv în cadrul mitingului de astăzi, și a dezvăluit schema de organizare a acțiunilor de destabilizare pe teritoriul R. Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării