main logo
1995

Cavcaliuc anunță că nu se va prezenta la Procuratură: Motivele enumerate

Liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, anunță că nu se va prezenta la Procuratura Sângerei, unde este așteptat vineri, 16 iulie.

Cavcaliuc anunță că nu se va prezenta la Procuratură: Motivele enumerateFoto: Captură video

Liderul PACE menționează că principalul motiv este faptul că anterior, pe 7 iulie, a trimis în mod repetat Procuraturii Generale o cerere de recuzare a întregului corp de procurori din cadrul Procuraturii Sângerei, transmite Știri.md.

Mai ales al procurorului Ludmila Zaharia care ar fi în conflict de interese direct cu acesta. Cavcaliuc susține că până acum nu a primit niciun răspuns la această cerere.

"Am justificat neîncrederea în procurorul Ludmila Zaharia prin faptul că:

1. Ea este părtinitoare. Soțul ei este fostul meu subaltern, pe care l-am sancționat în 2018 pentru falsificarea proceselor-verbale și a sumelor amenzilor.

2. Cred că ea este șantajabilă. Soțul ei a lovit cu mașina un biciclist și a fugit de la locul accidentului. Din acest motiv, pe numele soțului Ludmilei Zaharia tocmai în 2020 a fost pornit un dosar penal.

3. Am dubii privind integritatea ei. Ludmila Zaharia periodic declara zeci de mii de euro în calitate de ”cadouri”.

4. Pe parcursul anchetei, ea în repetate rânduri a încălcat legea și chiar în plină campanie electorală a încercat să mă rețină ilegal, solicitând acordul CEC.

5. Am dubii privind calitățile ei profesionale. Ludmila Zaharia a fost anterior sancționată disciplinar pentru neprofesionalism", a scris Cavcaliuc pe pagina lui de Facebook.

Al doilea motiv enumerat este faptul că avocatul său, până la data de 30 iulie, este în concediu anual programat, în prezent aflându-se în afara Republicii Moldova.

Cavcaliuc susține că, odată cu întoarcerea avocatului său și satisfacerea cererii de recuzare, se va prezenta la Procuratura Sângerei.

Pe data de 7 iulie, Gheorghe Cavcaliuc a organizat o conferință de presă unde a explicat de ce consideră că dosarul are conotații politice.

La data de 13 iulie, Procuratura Generală a emis un comunicat prin care informează că Gheorghe Cavcaliuc este așteptat vineri, 16 iulie, la Procuratura Sângerei, pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea dosarului în judecată.

Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul în care, la data de 6 aprilie 2021, mai mulți membri PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei. Acesta din urmă a fost spitalizat.

Procuratura menționează că pentru astfel de acțiuni legislația prevede amendă sau închisoare de până la 5 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării