main logo
581

Câți candidați la funcția de primar al Capitalei au fost înregistrați până acum la CEC

Cinci candidați la funcția de primar general al Capitalei au fost înregistrați până astăzi la CEC, iar mâine este ultima zi când doritorii o mai pot face.

Câți candidați la șefia Capitalei au fost înregistrați până acum la CECFoto: știri.md

Este vorba despre Ceban Ion de la PSRM, Donica Andrei, de la Mișcarea Profesioniștilor „Speranța - Надежда”, Teodor Cârnaț de la PP ”Voința Poporului”, Valerii Klimenco, PP „Șor” și Valeriu Munteanu de la PP ”Uniunea Salvați Basarabia” (USB).

Deși și-au anunțat candidații, Blocul ACUM și Partidul Democrat încă nu au depus actele pentru a se înregistra în cursa electorală, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Potrivit CEC, 19 septembrie este termenul limita de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților în alegeri.

Tot mâine va fi ultima zi când pot fi desemnați candidații la funcția de deputat în cele 4 circumscripții electorale uninominale nr. 17, 33, 48 și 50, unde vor avea loc alegeri parlamentare noi.

Comisia Electorală Centrală atenționează că mâine se încheie și activitatea grupurilor de inițiativă pentru susținerea candidaților la funcția de deputat și expiră termenul de colectare a semnăturilor.  

Consiliul electoral de circumscripție, în termen de cel mult 7 zile, va examina documentele depuse și va adopta o hotărîre privind înregistrarea sau refuzul de a înregistra candidații la alegeri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării