main logo
9426

Câți candidați la funcția de președinte intră în cursa electorală

Treisprezece candidați la funcția de președinte al Republicii Moldova au intrat în cursa electorală. Aceștia au depus cereri de înregistrare a grupurilor de inițiativă până în ultima zi, 31 august, care au fost aprobate și au primit legitimații.

Câți candidați la funcția de președinte intră în cursa electoralăFoto: Imagine simbol

Unul dintre candidați a fost deja înregistrat, iar ceilalți 12 și grupurile lor de inițiativă au timp până la 20 septembrie să colecteze semnături de la susținători, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Electorale Centrale (CEC), Rodica Sîrbu, a confirmat pentru ZdG că Comisia a examinat toate cererile depuse și nu mai urmează să adopte alte decizii privind înregistrarea grupurilor de inițiativă.

Dintre cei treisprezece candidați, șase au fost desemnați de către partide politice, unul de către un bloc electoral, iar ceilalți șase – de către un grup de cetățeni. Doi dintre candidați sunt și conducătorii grupurile de inițiativă.

Sursa citată a relatat anterior că 17 persoane și-au anunțat intenția de a candida. Cei care nu au mai ajuns să depună actele necesare la CEC sau cererile le-au fost respinse sunt Vlad Filat, Valeriu Pleșca, Vasile Bolea și Ștefan Savițchi. Încă trei, Avelin Tabarcea, Valentin Borodachi și Ludmila Corsun, și-au anunțat intenția cu puțin timp înainte de expirarea termenului de depunere a actelor, dar CEC a respins cererile.

Citește mai departe pe zdg.md.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării